Sterren op TV
Egbert De Wereld Volgens 80 Jarigen

Auteur: Senna Reimink

Datum: 28 februari 2018

Laatst Geüpdatet: 28 december 2022

Egbert in De Wereld Volgens 80-jarigen

Egbert is in De Wereld Vogels 80-jarigen een opvallende verschijning. De inmiddels negentigjarige uit Biddinghuizen is de oudste deelnemer van het SBS6-programma. Hij bouwde een speciale band op met presentator Viktor Brand.

Egbert steelt hart van Viktor Brand

Met voormalig bakker Egbert sloot De Wereld Volgens 80-jarigen presentator Viktor Brand een bijzondere vriendschap, zo heeft hij uitgelegd in een interview met het Algemeen Dagblad. “Hij heeft mijn hart gestolen. Hij wil niet denken aan een eindig leven en maakt van elke dag een feest. Als je daar een maand bij in de buurt bent, ga je van hem houden.”

“Voor sommige programma’s heeft het geen toegevoegde waarde als de presentator meehuilt, maar nu kon ik niet anders. Je wordt zo close met zijn allen. Dan zit je met Egbert in de kerk, pakt hij zijn oude bijbeltje en leest hij met tranen over zijn wangen zijn favoriete vers voor. Het is allemaal ontzettend puur.”

Bakker Tietema in De Wereld volgens 80-jarigen

Egbert heeft voor De Wereld Volgens 80-jarigen samen met zeven leeftijdsgenoten een maand lang in een huis gewoond met de modernste technieken. Zo ging er een wereld voor hun open, maar omgekeerd ook voor de jongeren die in het huis kwamen. Want er kan ook veel geleerd worden van de oudere generatie.

Het levert regelmatig ontroerende televisie op. Egbert komt uit Biddinghuizen en staat daar bekend als Bakker Tietema. Het bakkersvak is zijn lust en zijn leven geweest. De weduwnaar heeft nog altijd een rijbewijs, regelt nog zijn eigen huishouden en tuft met enige regelmaat naar zijn kaartclubjes. Ook gaat hij wekelijks naar de kerk, leest graag en is verzot op koken. Waar hij weinig mee heeft? Technologie! Dat wordt voor Egbert in De Wereld Volgens 80-jarigen dus een aardige uitdaging. Zijn kinderen en kleinkinderen hebben hem al regelmatig van alles uit proberen te leggen ten aanzien van de nieuwste snufjes, maar Egbert moet er nog weinig van hebben. Nu zal hij toch wel moeten om zich staande te houden in het vreemde huis.

Alle deelnemers De Wereld Volgens 80-jarigen: Cees | Bep | Jo | Ies | Joke | Hennie | Martin