Sterren op TV
Eelco Sintnicolaas

Eelco Sintnicolaas gaat voor olympische medaille

De 28-jarige Eelco Sintnicolaas hoopt in de zomer van 2016 uit te kunnen blinken op de Olympische Zomerspelen in Rio de Janeiro. De Nederlandse atleet die in 2012 al mocht ruiken aan de Olympische Spelen van Londen heeft zich de afgelopen jaren alleen maar verder ontwikkeld, de meerkamper gaat dan ook voor een medaille op de tienkamp.

Eelco Sintnicolaas op de Olympische Spelen 2016

In Londen kwam Eelco op de tienkamp niet verder dan een elfde plek. Zelf had hij zijn pijlen toentertijd gericht op een plek bij de eerste vijf. In 2016 is het doel van Eelco duidelijk: alles zal moeten wijken voor de Olympische Spelen van 2016. In aanloop naar dat toernooi besloot de atleet in februari zelfs nog om een operatie te ondergaan aan zijn enkel.

Op die manier hoopt hij geheel fit deel te kunnen nemen aan de Olympische Spelen van 2016 in Brazilië. Op het toernooi in Brazilië zal Eelco alles uit de kast willen trekken om te kunnen overtuigen op de tienkamp. In een interview met Losse Veter liet hij in 2015 nog weten: “Al voor Londen wist ik dat deze Spelen de belangrijkste zouden worden. Rio is mijn kans op een olympische medaille.”

Tienkamper Eelco Sintnicolaas

De verwachtingen zullen komende zomer dus hooggespannen zijn. De in Dordrecht geboren Eelco heeft in zijn carrière al de nodige titels en records achter zijn naam geschreven.

In 2013 verraste Eelco vriend en vijand door op de zevenkamp in Göteborg Europees kampioen te worden op de indoor zevenkamp.

Daarvoor was hij al eens Europees kampioen geworden op de tienkamp en pakte hij een zilveren medaille op de Europese kampioenschappen in 2010.

Eelco is in aanloop naar de Olympische Spelen ook te volgen via social media. Volg Eelco via Instagram en Twitter.