Sterren op TV

Eefke den Held is de vriendin van Daniel Arends

Daniel Arends is een Nederlands stand-upcomedian en cabaretier. Hij werd geboren in Jakarta in 1979. Hij werd geadopteerd en groeide op bij zijn adoptieouders in Bussum. Daniel Arends heeft een relatie met Eefke den Held.

Inhoudsopgave

Studeren aan de Academie voor Kleinkunst

Nadat Arends zijn middelbare school diploma op zak had, ging hij een opleiding volgen aan de Academie voor Kleinkunst van Amsterdam. Hij vormde hier de cabaretgroep genaamd ‘Vier Gasten’ samen met drie andere cabaretiers.

Onderdeel van Comedytrain

Sinds 2003 maakt hij deel uit van de groep cabaretiers Comedytrain. Comedytrain is het eerste Nederlandse gezelschap van stand-up comedians. Het gezelschap heeft als thuisbasis het Amsterdamse café Toomler. Het idee is dat de stand-up comedians nieuw materiaal kunnen testen voor publiek en de basis kunnen leggen voor de stap naar de theaters. In de loop der jaren hebben al veel bekende Nederlandse cabaretiers zich hierbij aangesloten, zoals Theo Maassen, Jan Jaap van der Wal, Hans Teeuwen, Soundos El Ahmadi en Najib Amhali.

Tv-debuut

In 2006 won hij de publieks- en juryprijs bij het cabaretfestival Cameretten. In 2007 maakte Daniel Arends zijn tv-debuut in de serie Comedytrain presenteert. In 2013 vertolkte hij een van de hoofdrollen in de film Bro’s Before Ho’s.

Theatertours door Nederland

In de jaren daarna verscheen Daniel Arends in diverse theaters door heel Nederland met zijn eigen programma’s genaamd De Zachte Heelmeester, Carte Blanche, De Afterparty en Meer van hetzelfde.

Privéleven

Daniel Arends woont samen met zijn vriendin Eefke den Held in Amsterdam. ,,Ik ben gelukkig, heb vrouw en kind, een mooie carrière – misschien moet ik wel wennen aan tevredenheid. Ik maakte een valse start in Indonesië – ik werd ter adoptie afgestaan – en heb altijd hard gewerkt om iemand te worden. Dat zorgt er voor dat ik nóóit een verwend mens wil zijn, zo iemand die niks wil omdat het ‘zo ook wel gaat.’ Zo’n type ben ik niet”, vertelde hij aan het AD. Vriendin Eefke is een singer-songwriter. Over hun relatie zegt hij: ,,Mijn echtgenote is een rustig en wijs iemand. Dochter van een pedagoge en dat merk je. Waar ik nogal cynisch over mensen ben, kiest zij de kant van het optimisme, de hoop. ‘Wat fijn dat je de vaatwasser heb uitgeruimd’, zegt ze me als het eindelijk een keer wel is gelukt. Overigens wel gevolgd door: ‘Waarvan je ook zei dat je het zou doen en ik het je vorige week nog vroeg…’” Het koppel heeft een dochter, genaamd Nora.