Sterren op TV
Edwin Bakker is Mats in Brugklas

Auteur: Senna Reimink

Datum: 7 april 2016

Laatst Geüpdatet: 7 april 2016

Edwin Bakker speelt Mats in Brugklas

Edwin Bakker is sinds 2016 dagelijks te zien als Mats in de Nederlandse jeugdserie Brugklas. Bakker, bij wie in het verleden er niets op wees dat hij aan de slag zou gaan als acteur, kwam op het idee om zich toch eens aan te melden voor een casting call. En zo is hij met zijn zeventien jaar al regelmatig op de buis.

Edwin Bakker en Selma uit Brugklas

Alhoewel hij zich toen niet direct inschreef voor een rol in Brugklas, liet hij tijdens zijn auditie voor de rol van Mats direct een goede indruk achter. Dat heeft hem dan ook de rol opgeleverd. Ondanks dat Edwin Bakker alleen nog maar te zien is in de serie Brugklas, blijkt hij met zijn rol daarin al de nodige aandacht te hebben verworven.

De op 18 juni 1998 geboren acteur wordt tegenwoordig regelmatig herkend. Ongestoord de stad in om even naar wat nieuwe kleren te kijken, zit er voor Edwin dan ook niet meer in. Fans komen regelmatig op hem afgestormd voor een selfie.

De vraag die Edwin regelmatig gesteld wordt via social media, is of hij in het echte leven ook een relatie heeft met May Hollerman, die de rol van Selma vertolkt in de populaire serie Brugklas.

Edwin Bakker en zijn hobby’s

Via zijn ASKfm account liet Edwin weten dat dat niet het geval is: “Buiten de serie zijn May en ik collega’s en vrienden.” Edwin Bakker blijkt in zijn vrije tijd niet vies van het lezen van non-fictie boeken en het kijken van films.

Daarnaast speelt Edwin piano, ondanks dat hij geen noten kan lezen, en vindt hij het belangrijk om regelmatig te sporten. Vijf keer per week doet deze jonge hunk aan fitness. Studeren doet Edwin nog niet. Nadat Bakker zijn havo-diploma in de wacht sleepte, koos hij ervoor om een tussenjaar in te plannen.

Wil jij Edwin Bakker ook volgen via social media? Dat kan via Instagram.