Sterren op TV
Edsilia Rombley

Auteur: Ian Blankenvoorde

Datum: 26 juni 2023

Laatst Geüpdatet: 26 juni 2023

Edsilia Rombley: partner, leeftijd, theater en afvallen

Edsilia Rombley zouden de meeste mensen kennen als zangeres, presentatrice of door haar theatertour. In 2021 mocht ze het ‘Eurovisiesongfestival’ samen met andere bekende Nederlanders Precenteren.

De 45-jarige Edsilia is geboren in Amsterdam, haar ouders komen uit Aruba en Curaçao. De goed uitziende zangeres werd geboren op 13 februari 1978. Voor haar was zingen en acteren al vanaf jongs af aan een passie.

Edsilia Rombley leeftijd
© Instagram

Inhoudsopgave

Winnaar Soundmixshow

In 1996 brak Edsilia Rombley definitief door, omdat ze in dat jaar de ‘Soundmixshow’ won. Het internationale programma was een groot succes wereldwijd. Het werd bedacht door Joop van den Ende. In Soundmixshow komen deelnemers live een liedje zingen van een artiest. De Nederlandse versie werd vanaf 1985 tot en met 2002 gepresenteerd door Henny Huisman. 


Artiesten als Gerard Joling, Glennis Grace en Tino Martin zijn bekend geworden door hun winst in dit programma. In 1996 won Edsilia de Nederlandse editie, een jaar daarop won ze de Europese editie. Dit zorgde voor nog meer naamsbekendheid.

edsilia rombley theater

Sinds 2019 staat ze in het theater met haar tour ‘In Balans’. In 2019 trad ze voor het eerst op met haar nieuwe show, dit ter ere van haar 25-jarige jubileum in dit vak. In de show vertelt ze veel over haar leven en carrière.

Ook laat Edsilia Rombley enkele nieuwe liedjes horen. Op haar eigen website is het mogelijk om te reserveren.

Haar man Tjeerd Oosterhuis

Edsilia Rombley is al sinds 2016 getrouwd met de liefde van haar leven, Tjeerd Oosterhuis. De 51-jarige Tjeerd is geboren in Amsterdam en de broer van zangeres Trijntje Oosterhuis. Ook de man van Edsilia is erg muzikaal. Hij werkt namelijk als muzikant.

Ze wonen in Amsterdam waar ze, ondanks een prachtig pand, kochten voor 2,2 miljoen euro. In totaal heeft de riante woning een woonoppervlakte van 201 vierkante meter, de woning telt 5 slaapkamers en twee badkamers. Wat een luxe!

edsilia rombley dochters

Samen met haar man heeft Edsilia twee dochters; Aisa-Lynn en Imaani. Aan Story vertelt de zangeres dat ze gewoon moet optreden, anders zal ze geen leuke moeder zijn voor haar kinderen. Dat is dan nog wat geweest in Coronatijd.

The Passion

De succesvolle presentatrice was ook te zien in ‘The Passion 2019’. In dit verhaal speelde Edsilia ‘Maria’, ‘Jezus’ werd gespeeld door Edwin Jonker. Ook Paul Sinha, Martijn Krabbé en Klaas van Kruistum hadden een rol in deze editie van ‘The Passion’. In 2019 keken 2,4 miljoen kijkers naar het programma, dat is een stuk minder dan gemiddeld. 

edsilia rombley afgevallen

Enkele jaren geleden was de presentatrice een stuk zwaarder. Ze at bijna elke dag buiten de deur. Ondanks ze nu nog steeds vaak uit eten gaat, is ze 20 kilo afgevallen.

Dit heeft ze gedaan door veel eiwitten te eten. Daarnaast zorgde zangeres Edsilia Rombley ervoor dat ze weinig suikers ad. Door de weeks ad ze helemaal geen koolhydraten. Het was geen gemakkelijk opgave volgens Rombley, maar het resultaat mag er zijn.

Edsilia Rombley masked singer

De 45-jarige presentatrice was te zien in het RTL-programma ‘’Masked Singer“. Ze zat namelijk in de champagnefles. Edsilia, gaf een aantal tips, op het pak stond onder meer ‘1978’ in dat jaar is Rombley geboren. Andere bekende als Sylvie Meis en Fatima Moreira hadden er ook in kunnen zitten. Zij zijn in hetzelfde jaar geboren als Edsilia. 

Haar vermogen

Edsilia Rombley zit al 25 jaar in het vak van presentatrice, zangeres en actrice. Door de jaren heen heeft ze veel geld verdiend. Zo kon ze een huis kopen van 2.200.000 euro in Amsterdam. Edsilia heeft een geschat vermogen van 3.500.000 euro.

Presentatrice Songfestival

In 2021 werd het ‘Songfestival’ georganiseerd door Nederland. Duncan Laurence, had het songfestival in  2019 gewonnen. Vanwege Corona was er in 2020 geen editie van het songfestival. Rombley, mocht het presenteren samen met Jan Smit, Nikkie de Jager en Chantal Janzen.

Programma’s van Edsilia Rombley
© Instagram

Programma’s 

In 2009 brak ze wat ons betreft definitief door als presentatrice. Ze presenteerde het 1e seizoen van het NPO-programma ‘De Beste Zangers’. In het 1e seizoen van het programma, dat door Edsilia gepresenteerd werd, waren Nick Schilder, Albert West, Thomas Berge, Gordon, Danny de Munk, Simon Keizer en Henk Westbroek te zien.

In de loop van de jaren was ze te zien als presentatrice van onder meer: ‘Overgewicht’, ‘Showcolade’ en ‘I Can See Your Voice’.

Is ze getrouwd?

Ja, Edsilia is in 2006 getrouwd met Tjeerd Oosterhuis. Hij is ook werkzaam als muzikant. Tjeerd en zijn vrouw hebben samen twee dochters.

Welk liedje schreef ze voor haar moeder?

De presentatrice maakte speciaal voor haar moeder een lied ‘Lieve Mama’. 

Waar woont Edsilia Rombley?

Momenteel woont zangeres Edsilia in onze hoofdstad, Amsterdam.