Sterren op TV
Edith Bosch NOS Studio Olympic Parc

Auteur: Senna Reimink

Datum: 13 juni 2016

Laatst Geüpdatet: 10 juni 2023

Edith Bosch is een alleskunner

Edith Bosch pakte in haar carrière als judoka de nodige medailles, maar koos er in 2013 voor om een punt te zetten achter haar loopbaan als topsportster. Sinds deze pittige tante gestopt is met judo op topniveau, zien we haar steeds vaker voorbij komen op de Nederlandse televisie en dat gaat ook in de zomer van 2016 gebeuren in NOS Studio Olympic Parc.

Edith Bosch in NOS Studio Olympic Parc

De 36-jarige Edith Bosch is in de zomer van 2016 de rechterhand van Henry Schut. De voormalig judoka werd gevraagd om tijdens de Olympische Spelen aan te schuiven aan tafel bij Henry Schut. Samen zullen zij alle prestaties op de Zomerspelen in Rio de Janeiro bespreken.

Bosch, die in het verleden zelf aanwezig was op vier Olympische Spelen en er drie keer met een medaille vandoor ging, is dolgelukkig met het feit dat ze in de zomer dagelijks aan mag schuiven bij het programma. “Ik kan niet wachten om in deze rol naar de Spelen te gaan en daar onze Nederlandse helden te zien schitteren. Zo dichtbij en dit keer vanuit een hele andere kant, prachtig!”, zo liet Edith weten op de officiële website van de NOS. Tijdens de meest recente Olympische Zomerspelen, in 2012, pakte Bosch nog brons.

Edith Bosch op televisie

Het aanschuiven bij NOS Studio Olympic Parc is voor Edith Bosch zeker niet haar enige televisie-optreden van de laatste tijd. Zo kwam ze in juni 2016 ook al voorbij in Zapp Sport als vervanger van Naomi van As. Ook deed ze in 2016 mee aan het televisie-programma Het zijn net mensen en was ze in 2015 te zien in Ik neem je mee samen met Arie Boomsma.

Bij het brede publiek werd de in Den Helder geboren Edith Bosch vooral bekend door haar deelname aan Expeditie Robinson. In 2013 kroonde het zusje van Karen Bosch zich tot winnares van het programma. De voormalig wereldkampioen en Europees kampioen judo schreef overigens ook een eigen boek genaamd Expeditie Edith. Daarin geeft ze een kijkje in hoe haar carrière verliep.

Edith Bosch is te volgen via Twitter, Instagram en Facebook.