Sterren op TV
Dwight Dissels The Voice of Holland TVOH

Dwight Dissels in The Voice of Holland

Dwight Dissels vlamt in The Voice of Holland, hij is één van de kandidaten van seizoen zeven van TVOH. Alhoewel zijn deelname een nieuwe stap in zijn carrière zal betekenen, is Dwight geen onbekende in de muziekwereld. Dissels is op tal van YouTube-filmpjes te horen. Wat verder meteen opvalt, is dat God een belangrijke rol speelt in het leven van Dissels.

Inhoudsopgave

Dwight Dissels in The Voice of Holland

Dwight Dissels was direct in de eerste aflevering van The Voice of Holland seizoen zeven te zien. Dwight is in Zaanstad geboren en woont tegenwoordig in Amsterdam. Tijdens zijn auditieronde bij TVOH bracht hij het nummer End of the Road van Boyz II Men ten gehore. Met dat nummer zorgt de zanger direct voor de nodige kippenvel. In zijn eerste zin had hij de stoelen van Ali B, Guus Meeuwis en Waylon al omgedraaid gekregen. Uiteindelijk bleef ook Sanne Hans uiteraard niet achter.

Na afloop waren er alleen lovende woorden voor Dwight, al moest hij eerst nog even een tweede nummer zingen omdat de coaches écht onder de indruk waren van Dissels. “Ik vind je echt te gek. Ik denk, en dat is heel vervelend voor hun, dat jij bij Waylon in het team moet gaan. Want hij kan je echt leiden naar de plek waar je heen wilt”, vertelde Sanne. Vervolgens kwam Ali B met een freestyle om Dwight te overtuigen. Uiteindelijk viel de keuze van de talentvolle zanger op Ali B.

Dwight Dissels in Battles TVOH

Dwight Dissels kreeg van Ali B te horen dat hij het in de battles opneemt tegen Leon Sherman. Een kandidaat waar de topfavoriet liever niet tegenover had gestaan. Ook Leon had liever niet tegen Dwight gestaan. Het nummer dat beide heren kregen toegekend van Ali B is How Come How Long van Babyface en Stevie Wonder. Een nummer waarmee beide zangers een geweldig optreden wisten weg te geven. De keuze van Ali B was dan ook zeker niet makkelijk, maar kiezen moest hij toch. Dwight Dissels was de gelukkige en kreeg te horen dat hij door is naar de volgende ronde.

Dwight Dissels in Knockouts

Dwight Dissels wist al vanaf minuut één het publiek voor zich te winnen en ook tijdens de knockouts liet hij zich weer van zijn beste kant zien. De zanger zong het nummer All Of Me van John Legend. Met zijn uitvoering wist Dissels een plek op de stoel te veroveren. Via die weg haalde hij de liveshows van TVOH.

Dwight Dissels in de Liveshows TVOH

Dwight Dissels mocht voor de liveshows van The Voice of Holland zijn eigen favoriete koor meenemen, waarmee hij al jaren samen zingt. Samen brachten ze het nummer Bridge Over Troubled Water van Simon & Garfunkel ten gehore. De topfavoriet wist niet alle verwachtingen waar te maken, maar mocht wel door naar de volgende liveshow.

Dwight Dissels heeft al vanaf aflevering één de harten van de kijkers van The Voice of Holland gestolen en op vrijdag 20 februari betoverde Dwight weer. Op zijn eigen manier liet hij het nummer I Won’t Give Up van Jason Mraz horen in de tweede liveshow van TVOH. Het leverde hem een dikke tien op van coach Ali B.

Dwight was ook tijdens de derde liveshow van The Voice of Holland weer present. De zanger zong het nummer Blow Me Away van Alain Clark nadat we hem in de opening al zagen met vinchenzo en Ali B met het nummer Ali B. Dissels haalde prima cijfers binnen en kwam weer in de safe zone terecht. Daarmee verzekerde hij zich van de vierde liveshow van TVOH.

Dwight Dissels kwam in de vierde liveshow van The Voice of Holland voor het eerst in de danger zone terecht. Hij wist niet te overtuigen met When I Get You Alone van Robin Thicke en kreeg dan ook niet al te hoge cijfers. Uiteindelijk werd hij in gevarenzone echter toch nog gered. Dat ging ten koste van Yerry Rellum.

Dwight Dissels in halve finale TVOH

Dwight Dissels was ook in de halve finale van The Voice of Holland weer present. All My Life van K-Ci & JoJo was het eerste nummer dat hij op de avond zong. Later kwam hij terug met Another Day van Jamie Lidell. Voor het thuispubliek waren de optredens van Dwight niet genoeg. Hij werd naar huis gestuurd. We zien Dwight dus niet terug in de finale.

Dwight Dissels is zanger

De 35-jarige Dissels is een zanger en dan vooral in het genre gospel. Niet alleen zingt hij zelf graag, ook helpt hij talentvolle jongeren in de muziek door hen te coachen en zanglessen te geven. Een kijkje op YouTube levert ook een flink aantal resultaten op waarin we Dwight horen zingen.

Veel van die filmpjes zijn in de kerk opgenomen. Naast dat muziek een groot deel van Dissels’ leven vormt, speelt ook God een belangrijke rol in zijn leven. ‘God’s work in process’, valt tenslotte te lezen in de biografie van Dwight. Deze zanger is overigens getrouwd met Nadine en heeft drie kinderen met haar: Sam, Sarah en Luke. In onderstaande video horen we Dwight zingen.

Dwight Dissels is te volgen via Instagram, Facebook en Twitter.

Bekijk de andere deelnemers van Team Ali B uit The Voice of Holland 2016 Charlotte Masmeijer | Vinchenzo Tahapary | Danny Kalima | Khadisha Reed | Roza Lozica | Rudebeats | Jennifer Cooke | Josephine Rojer | Chimobi | Leon Sherman | Sydney van der Meij | Emma van Helsdingen