Sterren op TV
Dries en Killian Lego Masters

Auteur: Senna Reimink

Datum: 6 maart 2021

Laatst Geüpdatet: 8 april 2021

Dries en Killian in Lego Masters

Dries en Killian doen mee aan de spelshow Lego Masters, de ultieme spelshow voor liefhebbers van het bouwen met legostenen. De twee Belgen zijn collega’s bij een architectenbureau, wat ze natuurlijk goed van pas komt!

Dries en Killian in Lego Masters

Lego Masters is een entertainmentprogramma op televisie waarin acht duo’s uitgedaagd worden met bijzondere LEGO-opdrachten. Die moeten Dries en Killian dan binnen een bepaald aantal uur volbrengen. De deelnemers bouwen de spectaculaire bouwwerken helemaal uit het hoofd, want er zijn geen bouwtekeningen.

Dries en Killian zijn dus collega’s bij een architectenbureau.  Ze modelleren gebouwen voor hun werk, maar delen ook een passie voor LEGO. Beiden deden mee aan de LEGO Masters-thuiswedstrijden en Dries eindigde zelfs op de eerste plaats.

Killian bouwt kastelen, Dries kleine tafereeltjes

Killian bouwt meestal piraten, kastelen, landschappen en steden, maar Dries creëert eerder kleinere tafereeltjes met een leuke setting, vaak met veel fantasie.
Beiden zijn creatief en doen hun best om zo optimistisch mogelijk in het leven te staan. Deze twee ‘ideale schoonzonen’ beschikken over een bijzonder fijn gevoel voor humor.

Dries vertelt: “LEGO was tijdens mijn kindertijd altijd mijn favoriete speelgoed. Ik had geen sets, enkel wat oudere losse blokken die mijn ouders ooit hadden gekregen. Tijdens mijn studies is mijn LEGO op de zolder beland, tot een dik jaar geleden, toen kwam het topic LEGO plots boven bij de ouders van mijn vriendin. En sindsdien is mijn collectie serieus uitgebreid.”

In Lego Masters nemen Dries en Killian het op tegen de duo’s Bibi en Marcel, Douwe en René, Amber en Arne, Ernesto en Marco, Ine en Oscar, Jan en Julien en Roy en Thomas. Er is natuurlijk ook een nieuwe Brickmaster, die de koppels beoordeelt. We hebben het over Jonathan Bennink, designmanager bij Lego Creative Play Lab! “Vroeger speelde ik al heel veel met LEGO maar ik was ook vaak in de schuur te vinden waar ik mijn eigen speelgoed maakte. Na mijn studie Industrieel Ontwerpen aan de universiteit Twente, solliciteerde ik bij LEGO. Ik had niet durven dromen dat ik nu aan het hoofd van een team staat dat nieuwe concepten uitdenkt en ontwerpt.”

Alle deelnemers Lego Masters 2021: Rene en DouweIne en OscarErnesto en MarcoDries en KillianJan en JulienAmber en ArneMarcel en BibiRoy en Thomas

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Dries N (@dries.n)