Sterren op TV
Douwe Bob

Auteur: Senna Reimink

Datum: 24 september 2015

Laatst Geüpdatet: 24 september 2015

Douwe Bob van beste SISO naar Songfestival

Douwe Bob is één van Nederlands populairste singer-songwriters en wilde in 2016 hoge ogen gaan gooien op het Eurovisie Songfestival in het Zweedse Stockholm. Douwe Bob is de eerste winnaar van het programma De beste singer-songwriter van Nederland en het programma betekende ook een kickstart voor de carrière van Nielson, die eveneens in 2012 deelnam aan het programma van Giel Beelen.

Inhoudsopgave

Wie is Douwe Bob

Douwe Bob is niet zijn voor- en achternaam. Het zijn zijn voornamen en het is tevens zijn artiesten naam. Hij heet voluit: Douwe Bob Posthuma. De echte fans van hem weten natuurlijk alles al van zijn muziekstijl, maar de mensen die op deze pagina terecht zijn gekomen vanwege zijn uiterlijk wellicht nog niet. Hij speelt doorgaans countrymuziek met een tikkeltje folk.

Op het Eurovisie Songfestival konden we echter iets anders van Douwe Bob verwachten. In februari 2016 liet hij voor het eerst het nummer horen, waarmee hij voor de winst wilde gaan op het Songfestival: Slow Down. Hij eindigde op een elfde plek. Natuurlijk was het winnen van de Beste singer-songwriter van Nederland een belangrijk moment in de carrière van de Amsterdammer, maar hij schoot niet zo omhoog als Nielson.

Douwe Bob scoort met Anouk

Toch groeide ook de fanbase van Douwe Bob rap. Uiteraard vanwege zijn zangkwaliteiten, maar niet op de laatste plaats vanwege het uiterlijk van de Amsterdammer. Zijn albums, Born in a Storm en Pass it on, deden het goed in de Nederlandse hitlijsten, maar in 2015 scoorde hij echt de eerste hits. Het duet Hold Me met Anouk stond weken in de hitlijsten ook zijn single Sweet Sunshine is met regelmaat op de radio te horen.

 

 

Het Douwe Bob woordenboek

Er zijn maar weinig mensen die het hem na kunnen zeggen, maar Douwe Bob heeft zijn eigen woordenboek. “Ik ben ervoor gevraagd omdat ik jongeren aanspreek en omdat men vindt dat ik creatief met taal omga”, vertelde hij al eens in Tubantia. Daarnaast is hij ook gewoon dol op het woordenboek, hij heeft er zelfs een spel mee bedacht. Bij het woordenboekspel moeten woorden worden geraden en volgens Douwe Bob leer je op die manier de taal op een speelse manier kennen.