Sterren op TV

Dorien van de Water vrouw van Bartel van Riet

Dorien van de Water is de vrouw van Bartel van Riet, een Belgische presentator van onder meer Expeditie Robinson NL vs. BE. Bartel staat daar aan de zijde van zijn Nederlandse collega Geraldine Kemper. Bartel en Dorien zijn getrouwd en hebben een dochter samen.

Dorien van de Water vrouw Bartel van Riet

Dorien van de Water en Bartel van Riet zijn al jarenlang gelukkig samen. In juli 2017 werd de liefde bekroond met het ja-woord tijdens een sprookjesachtige bruiloft. Ongeveer twee jaar later volgde het volgende hoogtepunt, met de geboorte van dochtertje Lou.

Dorien en Bartel zijn getrouwd en hebben een kind

Naast het opvoeden van de kleine is Dorien ook druk in Kasteelhoeve Den Herberg, een prachtige kroeg in België. Dat doet ze samen met manlief Bartel van Riet, die daarover in 2017 al eens aan De Morgen vertelde: “Als kind had ik een enorm ontzag voor kastelen. In het vijfde studiejaar wist ik precies in welke bouwstijl en periode de burchten in de buurt opgetrokken waren.”

“Op reis moesten er voor mij ook altijd een paar exemplaren bezocht worden. Dat Dorien en ik in deze hoeve een cafeetje mogen openhouden kwam als een geschenk uit de hemel vallen. Moest dit een strak gebouw geweest zijn, had het nooit gewerkt. Deze kasteelhoeve is ons op het lijf geschreven”, aldus een trotse Bartel.

Bartel van Riet presentator Expeditie Robinson

Met een dochtertje en zijn Kasteelhoeve heeft Bartel van Riet zijn handen al aardig vol, maar toch was er nog wat tijd en energie vrij voor het presenteren van Expeditie Robinson NL vs. BE. Daarin nemen Nederlandse survivallers het op tegen Belgische lotgenoten.

Bartel doet de presentatie samen met Geraldine Kemper. ‘Gerrie’ vertegenwoordigd dus het Nederlandse kamp in de Videoland-serie. De opnames duurden zes weken en gingen van start toen dochtertje Lou pas net geboren was. Dat zat Bartel wel dwars, gaf hij reeds toe aan Dag Allemaal.

Pasgeboren dochter moeten missen was hels

“Dat was heftig. Ik zou het zelfs beschrijven als ‘hels’. Na tien dagen al weg… Het was te snel hé. Je vrouw zo snel alleen laten met je kind… Dat is niet tof. Op een Whatsappje of een videogesprek na kan je niks doen om je vrouw te helpen. Je voelt je machteloos.”

“Da’s het ergste dat er bestaat, een heel onrechtmatig gevoel. Bij een tweede zal het toch anders moeten. Gelukkig is Dorien een heel sterke vrouw. Die kan wel iets aan, en ze weet wat mijn job inhoudt. Maar mochten we weten wat we nu weten, hadden we vooraf toch nog een goeie discussie gevoerd.”