Sterren op TV

Auteur: Senna Reimink

Datum: 22 juni 2022

Laatst Geüpdatet: 21 december 2022

Dorien Rose Duinker, de vriendin van Willem Engel

Het is geen verassing wanneer er wordt gezegd dat Dorien Rose Duinker een echte creatieve duizendpoot is in de Nederlandse mediawereld. Ze is geboren op 14 november 1983 in het Nederlandse Haarlem, maar heeft haar hele leven al op verschillende plekken in de wereld geleefd, zoals Hong Kong. Naast haar, vooral, succesvolle filmcarrière, werkt ze ook in het buitenland als internationale lookalike van Angelina Jolie. Ben je benieuwd wat de 38-jarige Dorien Rose Duinker allemaal heeft gedaan in haar loopbaan en hoe haar privéleven eruit ziet als zo’n drukke creatieve duizendpoot? Lees er dan alles over in dit artikel.

De loopbaan van Dorien Rose Duinker

In haar jonge jaren groeide Dorien Rose op in Hong Kong waar ze al op 4-jarige leeftijd in de theaterwereld terecht kwam. Hier begon dan ook haar liefde voor acteren. Ze werd in 2005 uitgeroepen tot eerste Nederlandse playmate van het jaar 2004 door de lezers van Playboy. Ook poseerde ze hiernaast ook als model op de coverpagina’s van tijdschriften als Glamour, Elle, Elegance en Marie Claire en stond ze in veel reclamevideo’s van merken zoals REVLON.

Als actrice maakte ze haar eerste, echte, grote filmdebuut tijdens Moordwijven in 2007. Dit is een Nederlandse zwarte filmkomedie. Ze speelde hierin een bijrol als Laura. Daarnaast verscheen ze ook in de films Amsterdam Heavy in 2011 en Dans met de Duivel (2015). Ook speelde ze in verschillende series zoals Voetbalvrouwen en Gooische Vrouwen.

Zoals eerder gezegd is ze een echte creatieve duizendpoot en dacht ze ook mee aan verschillende videoclips voor Nederlandse muzikanten. Denk bijvoorbeeld aan Lange Frans, Di-rect en Fedde le Grand. Niet alleen voor de videoclips deed ze het goed, maar ook dacht ze mee voor de programma’s Gordon over de vloer en Dennis vs. Valerio. Hiernaast werd ze in 2009 ook nog eens de sidekick van Giel Beelen tijdens zijn programma Nachtegiel.

Naast vele indrukwekkende rollen die Dorien Rose op zich nam, was ze in 2020 bezig als influencer om zich te verzetten tegen het beleid om de coronapandemie te bestrijden. Na aanleiding hiervoor richtte ze zelfs, samen met Jan Engel, een kerkgenootschap op ‘Church Of Own Body And Soul’. Het is echter niet duidelijk of ze dit genootschap had opgezet om onder bepaalde coronamaatregelen uit te komen zoals de mondkapjesplicht. Tegenwoordig is Dorien Rose veel bezig met het bekritiseren van het Nederlandse coronabeleid. Ze is het er niet mee eens en is van mening dat het beter en anders kan.

Het privéleven van Dorien Rose Duinker

In 2018 trouwde Dorien Rose met een Marokkaanse vrouw in Las Vegas. Echter scheidde ze hier al 6 maanden later mee. Sinds 2020 heeft ze een relatie met de oprichter van stichting Viruswaarheid, Willem Engel. Deze stichting geeft kritiek op de manier waarop het coronabeleid gevoerd wordt. Sindsdien is het leven van Dorien Rose Duinker een drukke bedoeling. Haar partner werd recent nog in de boeien geslagen doordat hij werd verdacht van opruiing. De arrestatie werd gefilmd door Dorien en voorzien van live commentaar. Dorien Rose startte vervolgens direct de actie #freewillemengel met de hoop om hem weer vrij te krijgen. Dat lukte. Later stond ze hem ook bij tijdens rechtszaken.