Sterren op TV
Dorian van Rijsselberghe

Dorian van Rijsselberghe wil kunstje herhalen in Rio

Tijdens de Olympische Spelen van 2012 in Londen was Dorian van Rijsselberghe ongenaakbaar. Nog voordat de medaillerace werd gevaren was de windsurfer zeker van een gouden plak in de RS:X klasse. In 2016 hoopt Dorian van Rijsselberghe dit kunststukje te herhalen, tijdens de Olympische Spelen in Rio de Janeiro.

Achtergrond van Dorian van Rijsselberghe

Je kunt Dorian van Rijsselberghe gerust een wereldgozer noemen. Niet alleen is de Texelaar op sportief gebied zeer succesvol, hij blijkt ook nog eens het beste met iedereen voor te hebben. “Ik zal altijd gepassioneerd zijn over presteren in sport en plezier in het leven”, zo valt te lezen op de officiële website van Dorian van Rijsselberghe.

“Het grote geheim van het leven is, in mijn ogen, open te staan voor de wereld en alle mensen die je tegenkomt. Dat heeft me al zoveel gebracht: mijn lieve familie, hele goede vrienden, veel lol en plezier, maar ook serieuze momenten, zoals het winnen van het goud tijdens de Olympische Spelen van Londen in 2012.”

Dorian van Rijsselberghe gaat voor goud in Rio

Eén gouden olympische plak is mooi, maar het maakte de 26-jarige Dorian van Rijsselberghe hongerig naar meer. Na de Olympische Spelen van 2012 in Londen ging de focus vrijwel direct op de volgende editie, de Olympische Spelen van Rio de Janeiro in 2016. Hier wil hij nog eens vlammen. En om daar, in Brazilië, niet teleur te stellen draaide hij een streng trainingsschema in elkaar. Hij neemt aan minder wedstrijden deel, alles is gericht op de Spelen van Rio. En dus betrok Dorian van Rijsselberghe zelfs een woning in Rio de Janeiro om alvast te kunnen trainen in het olympische water. Maar dat is niet de enige reden, zo gaf Van Rijsselberghe aan in het Algemeen Dagblad. “Ik wil een band opbouwen met die plek, het huis en de mensen daar, zodat ik er steeds met een goed gevoel terugkeer. Rio moet mijn tweede thuis worden.”

Van Rijsselberghe is getrouwd

Inmiddels is Dorian van Rijsselberghe ook al gekwalificeerd voor de Olympische Spelen in Rio de Janeiro. In 2014 won hij daar al het eerste test-event. Op het wereldkampioenschap van 2014 in Spanje, voor de kust van Santander, liep het allemaal wat minder voor Dorian van Rijsselberghe. Het lukte hem niet om tijdens het WK een podiumplaats te bemachtigen, maar wellicht was de focus ook wel een beetje weg, nadat hij even daarvoor in het huwelijksbootje was gestapt. In juli 2014 trouwde hij in Los Angeles met de Canadese Sasha Plavsic, waarmee hij een dochtertje heeft. In de zomer nam Dorian van Rijsselberghe met de RS:X klasse weer deel aan een testevent in Rio de Janeiro en ditmaal verliep dit niet positief. Lukt het de surfdude om tijdens de Olympische Spelen van 2016 weer goud te pakken, of wordt het het jonge trainingsmaatje, Kiran Badloe, van Dorian van Rijsselberghe?

Dorian van Rijsselberghe volgen op weg naar en tijdens de Olympische Spelen? Dorian is actief op Twitter, Instagram én Facebook!