Sterren op TV
Dorée Den Hollander Topchef Academy

Auteur: Senna Reimink

Datum: 1 mei 2017

Laatst Geüpdatet: 1 mei 2017

Dorée, Robin, Roshni, Sherif, Dio en Alexander in Topchef Academy

Dorée Den Hollander, Robin Schrijvershof, Roshni Jaikaran, Sherif Moussa, Dio Nimako Sarkodee en Alexander van der Doorn doen mee aan Topchef Academy. De zes deelnemers vormen de groep die we in de vijfde week van de talentenjacht voorbij zien komen. Welke van deze zes chefs schopt het tot de finale waarin gekeken gaat worden die de nieuwe tv-kok van Nederland gaat worden? Deze week krijgen de zes deelnemers te maken met topchef Jaimie van Heije.

Inhoudsopgave

Dorée Den Hollander in Topchef Academy

Dorée Den Hollander heeft zich ingeschreven voor Topchef Academy. Dat ze dol is op koken, werd eigenlijk al veel eerder duidelijk. Vorig jaar zagen we Dorée al in Masterchef Holland. Daar kwam Dorée niet als winnares uit de bus, maar het koken is altijd een passie van haar gebleven.

Niet voor niets begon ze zelfs een blog over eten en doet ze niets liever dan haar enthousiasme voor koken over geven aan anderen. Als Dorée aan het koken is, schroomt ze het ook niet om tegelijkertijd wat te zingen. Verder houdt ze zich bezig met marketing communicatie advies. In Topchef Academy gaan we zien of Dorée het in zich heeft om de nieuwe tv-kok te worden.

Dorée Den Hollander is te volgen via Instagram, Facebook en Twitter.

Robin Schrijvershof in Topchef Academy

Robin Schrijvershof is de tweede deelnemer aan Topchef Academy week vijf. Deze jongeman weet eigenlijk al van jongs af aan dat hij kok wil worden. Nu dat gelukt is, zou hij zijn grootste hobby ook graag willen combineren met een andere grote hobby: presenteren. Hard werken is voor Robin overigens geen enkel probleem.

Hij heeft alle koksopleidingen gevolgd en begon zelfs ooit als afwashulp. In Topchef Academy gaan we zien of Robin de nieuwe tv-chef is waar naar gezocht wordt door de makers van het programma.

Robin Schrijvershof is te volgen via Instagram en Facebook.

Roshni Jaikaran uit Topchef Academy

Roshni Jaikaran wil graag naar de finale van Topchef Academy. Deze Surinaamse jongedame houdt enorm veel van koken en niet voor niets koos ze voor haar opleiding dan ook om aan de slag te gaan bij de hotelschool. Na die opleiding heeft Roshni het even geprobeerd als assistent hotelmanager en als assistent restaurantmanager, maar daar ligt toch haar toekomst niet. Sinds ze het leven heeft ervaren met haar eigen cateringbedrijf is ze dolgelukkig. Nu wil ze het koken echter ook graag nog combineren met presenteren en waar kan dat beter dan in Topchef Academy.

Roshni Jaikaran is te volgen via Instagram en Facebook.

Sherif Moussa in Topchef Academy

Sherif Moussa probeert het ook in Topchef Academy. Alhoewel deze kok met Egyptisch en Nederlands bloed nog niet echt tv-ervaring heeft opgedaan, is koken iets wat hij wel al heel lang doet. Met al meer dan vijftien jaar ervaring in de keuken lijkt het aan kookkunsten niet te ontbreken bij Sherif. De vraag is alleen of hij dat koken ook kan combineren met presenteren. In Topchef Academy lijken we van de hand van Sherif in ieder geval een visgerecht te kunnen verwachten.

Sherif Moussa is te volgen via Instagram en Facebook.

Dio Nimako Sarkodee in Topchef Academy

Dio Nimako Sarkodee heeft het al vrij goed voor elkaar. In het dagelijks leven is hij werkzaam als cateraar, maar natuurlijk valt er altijd een volgende stap te zetten in zijn carrière. Dio hoopt vooral aan de slag te kunnen als tv chef en om daarin te slagen, zal hij goede zaken moeten doen in Topchef Academy. De voormalig student aan de hogere hotelschool hoopt ook een andere droom nog te verwezenlijken: eigenaar zijn van een Michelinrestaurant. Of hij in ieder geval één droom op korte termijn uit ziet komen, gaan we zien in Topchef Academy.

Dio Nimako Sarkodee is te volgen Facebook.

Alexander van der Doorn in Topchef Academy

Alexander van der Doorn is het liefst altijd bezig met koken. Toch is het niet iets waar hij zich in het dagelijks leven ook mee bezighoudt om geld mee te verdienen. Dat doet Alexander, die in het verleden gastheerschap studeerde, wel met entertainen. Met zijn deelname aan Topchef Academy hoopt Alexander erin te slagen om het koken en het presenteren te combineren. Over een naam voor zijn eigen kook tv-show hoeft Alexander niet lang na te denken: ‘De passie van Alexander’.

Alexander van der Doorn is te volgen via Facebook.