Sterren op TV
Dorée den Hollander Masterchef Holland 2016

Dorée van Masterchef Holland blogt als Cato

Dorée den Hollander is in Masterchef Holland 2016 één van de positieve verschijningen. Deze 33-jarige Amsterdamse fladdert moeiteloos door de eerste fase van de kookstrijd en is dan ook een goede kandidaten voor de titel Masterchef Holland 2016.

Dorée in het dagelijks leven

Dorée is in het dagelijks leven freelance food marketeer, nadat ze een jaar geleden haar baan opzegde. Haar grote hobby is zingen en daar haalt ze ook haar ontspanning en inspiratie uit. Dat doet ze af en toe ook op bruiloften en wekelijks heeft ze zangles. De 33-jarige single woont in hartje Jordaan en heeft de kroeg als hangplek.

“Daar ga ik heen met vriendinnen. Vroeger was dat echt voor het zuipen”, bekent Dorée al snel in Masterchef Holland. “Nu is het puur een ontmoetingsplek.” Koken is voor haar een creatief proces. Recepten of kookboeken legt deze brunette dan ook al snel aan de kant, ze wil graag haar eigen creaties maken. Dat geldt ook voor andere hobby’s, want ze maakt als het even kan kettinkjes en armbandjes tussen. En tussen dat alles door is ze ook online te vinden onder haar alias ‘Cato’.

Dorée blogt als Cato Chef’t

Cato Chef’t, hét blog dat eten en muziek samenbrengt. Bij het begin van Masterchef Holland 2016 verklapte Cato dat ze eigenlijk Dorée is en vanaf nu iedere werkdag te zien is in het kookprogramma op SBS6. “Toen ik de beslissing maakte om met mijn baan te stoppen en mijn food droom na te jagen, had ik echt nooit gedacht dat ik een jaar later gebeld zou worden door de redactie van MasterChef voor een gesprek, niet veel later een kookauditie moest doen om vervolgens te horen dat ik gewoon geselecteerd was. Whaaaaaaaaaa!!!!”

En zo zit Dorée dus opeens bij de zestien kandidaten van Masterchef Holland 2016. “Jurylid Robert Kranenborg noemt het een rollercoaster en dat is precíes wat het is. En oh boy, what a ride! Je hebt geen idee waar je aan begint, krijgt de ene na de andere verrassing voor je voeten geworpen en moet continu improviseren. Voor sommigen klinkt dat misschien verschrikkelijk maar voor iemand als ik die helemaal blij wordt van uitdagingen en gek is op improviseren is dat fantastisch kan ik je vertellen.” Zo kunnen we op haar blog rustig volgen hoe het allemaal gegaan is in de studio’s én ook daarvoor. Want wat ook leuk is, Dorée heeft haar auditie-gerecht geplaatst. Dan weten wij voortaan wat er nodig is om kans te maken op deelname aan Masterchef Holland.