Sterren op TV

Auteur: Senna Reimink

Datum: 10 februari 2020

Laatst Geüpdatet: 10 juni 2023

Donny Roelvink: van televisiepersoonlijkheid tot auteur

Donny Roelvink heeft onlangs zijn eerste boek ‘Donny’ uitgebracht waarin hij openhartig vertelt over zijn leven. Hij onthult hoe hij al op jonge leeftijd met donkere gedachten kampte en hoe sport en de juiste voeding hem hebben geholpen zijn leven weer zin te geven.

Ook over zijn familie is Donny heel open in zijn boek. Hij vertelt onder meer hoe het niet altijd leuk was om ‘de zoon van’ te zijn en dat de druk om te presteren vaak erg hoog lag. Hij had er in eerste instantie nooit om gevraagd om bekend te worden, maar door zijn bekende vader en broer kwam hij automatisch ook in de spotlights te staan. Dit maakte hem niet gelukkig: ‘Ik stond altijd met tegenzin op en ik dacht gewoon, ik weet nou niet waar het leven in principe goed voor is’.

Donny ging op zoek naar een manier om zich weer goed te voelen en begon fanatiek te sporten. Door aan zichzelf te werken, kwamen er veel nieuwe dingen op zijn pad en veranderde zijn leven in positieve zin.

Met zijn boek hoopt hij anderen te helpen en te inspireren. Donny benadrukt dat het nooit te laat is om andere keuzes te maken en je leven om te gooien als dit je dichter bij je doelen brengt.

Televisiester

Donny Roelvink heeft al een indrukwekkende televisiecarrière opgebouwd. Hij werd bekend als zoon van Dries en broertje van Dave. Veel mensen kennen hem van tv-programma’s zoals De Roelvinkjes, Temptation Island VIPS en Dancing on Ice.

In Expeditie Robinson 2018 bewees hij dat hij het ook aandurft om uit zijn comfortzone te treden. Helaas kreeg hij het emotioneel moeilijk op het onbewoonde eiland en verliet hij het programma vroeger dan verwacht.

Ook in Effe Geen Cent Te Makken liet Donny zich van een andere kant zien. In dit programma wisselt hij samen met zijn gezin een maand lang van leven met een gezin dat moet rondkomen van een bijstandsuitkering. In één van de afleveringen zien we Dave en Donny met hun oma naar het casino gaan. Daar besluiten ze aan de roulettetafel alles op rood in te zetten in de hoop hun magere budget te verhogen. En het zat de broers mee, want de 50 euro die ze hadden ingezet, hebben ze kunnen verdriedubbelen naar 150 euro.

Onlangs konden we Donny nog aan het werk zien in #Couplegoals, een show waarin verschillende showbizzkoppels vragen over hun relatie moeten beantwoorden en pikante opdrachten moeten vervullen.