Sterren op TV
Tiffany Trump en Ivanka Trump

Auteur: Senna Reimink

Datum: 13 januari 2017

Laatst Geüpdatet: 13 januari 2017

De dochters en vrouwen van President Donald Trump

Ivanka Trump en Tiffany Trump zijn dochters van President Donald Trump. De 45e president van de Verenigde Staten is bezig aan zijn derde huwelijk. Hij trouwde eerder met Ivana Zelníčková en Marla Maples. Zijn huidige vrouw is Melania Knauss Trump en zij wordt ook de First Lady in het Witte Huis.

Inhoudsopgave

Ivanka Trump, dochter van President Donald Trump

Ivanka Trump is de eerste dochter van Donald Trump. Zij werd op 30 oktober 1981 geboren in New York. Haar moeder is Ivana Zelníčková. Hoewel Melana Knauss Trump officieel de First Lady in het Witte Huis wordt, wordt Ivanka Trump gezien als de échte First Lady. Ook Ivanka was vaak genoeg onderdeel van opvallende uitspraken van haar vader, The Donald. Zo liet hij eens ontvallen dat hij best een afspraakje met haar zou willen, als het niet zijn bloedeigen dochter zou zijn geweest. Desondanks stond Ivanka Trump altijd aan de zijde van haar schatrijke vader. Ze beheerde het vastgoed van Trump Imperium en had daarnaast ook haar eigen zaakjes.

Zo heeft Ivanka Trump een eigen sieraden merk: Ivanka Trump Fine Jewelry. Ze heeft verschillende winkels door heel Amerika, Canada en in het Midden-Oosten, waar peperdure sieraden zoals armbanden en ringen worden verkocht. Ze heeft ook een sieradenwinkel in de Trump Tower in New York, dat van haar vader is. Ook als model was Ivanka Trump zeer gewild. Zo was ze het gezicht van kledingmerken als Versace, Tommy Hilfiger en Thierry Mugler. In 2007 werd ze, ze was toen 26 jaar oud, op plaats 83 geplaatst in de Maxim Hot 100. Intelligent is Ivanka ook zeker, want ze volgde studies aan de Georgetown Universiteit en de Universiteit van Pennsylvania. Ook zonder haar machtige vader had Ivanka Trump het dus zonder twijfel ver geschopt.

Ze is getrouwd met Jared Kushner, waarmee ze drie kinderen heeft. Ivanka en Jared kregen twee zoons en een dochter. Net als Ivanka Trump krijgt Jared Kushner een belangrijke rol in het Witte Huis tijdens de eerste termijn van Donald Trump. Als schoonzoon is Kushner namelijk benoemd tot topadviseur in het Witte Huis. Dat was niet helemaal onomstreden, omdat er sprake kan zijn van belangenverstrengeling. Om de schijn van nepotisme te voorkomen doet Kushner zijn werk als topadviseur dan ook onbetaald.

Volg Ivanka Trump op Instagram

Tiffany Trump, dochter van President Donald Trump

Tiffany Trump is de tweede dochter van President Donald Trump. Tiffany is een half-zus van Ivanka, omdat Marla Maples de moeder van Tiffany is. Tiffany Trump werd op 3 oktober 1993 geboren in New York en werkte aan een carrière als model en zangeres. De eerste single van Tiffany Trump was Like a Bird. Op dat moment studeerde ze nog aan de Universiteit van Pennsylvania. Tiffany Trump zong Like a Bird ook tijdens de inauguratie van Donald Trump als nieuwe president van Amerika, op 20 januari 2017. Het nummer is geschreven toen ze een leeftijd van 17 jaar had.

Volledig heet de tweede dochter van Donald Trump overigens Tiffany Ariana Trump. Tiffany was tijdens de verkiezingscampagne van haar vader minder prominent aanwezig, in vergelijking met haar oudere zus Ivanka. Toch sprak ze wel een zaal vol Republikeinen toe, tijdens de Republikeinse conventie op 16 juli 2016. Die avond werd Trump officieel gekozen tot genomineerde voor het presidentschap.

Net als Ivanka zit het met de brains van Tiffany Trump ook wel goed. Ze studeerde dus net als haar andere familieleden aan het Universiteit van Pennsylvania. Via Ivanka kreeg ze uiteindelijk een stageplaats bij het modeblad Vogue aangeboden. Daarna liep ze ook nog stage bij Aeffe, een Italiaans modebedrijf achter luxe merken als Alberta Ferretti en Moschino. Mede door haar stages en haar vader is Tiffany Trump een bekendheid op Instagram. Hier deelt ze ook regelmatig kiekjes van haar met haar vriend, Ross Mechanic. Saillant detail: de vriend van Tiffany Trump is een democraat.

Volg Tiffany Trump op Instagram

Melania Trump en de exen van Donald Trump

Melania Knauss Trump is de huidige vrouw van Donald Trump. De president van de Verenigde Staten heeft een druk liefdesleven, want voor Melania Knaus in beeld kwam had The Donald al twee andere vrouwen: Ivana Zelníčková en Marla Maples. Melania trouwde in 2005 met Donald Trump en samen kregen zij één zoon: Barron Trump. Melania Trump is geboren als Melanija Knavs in Slovenië (toen nog Joegoslavië). Ze zag op 26 april 1970 het levenslicht en bouwde na haar jeugd een carrière op als model. In 1996 vertrok Melania Knaus naar de Verenigde Staten, waar ze later Donald Trump zou ontmoeten. In het jaar 2000 werden zij voor het eerst samen gezien en in 2005 gaven ze elkaar dus het ja-woord.

Voor Melania Trump in beeld kwam had Donald Trump er dus al twee huwelijken op zitten. In 1977 trouwde hij met Ivana Zelníčková. Zoals haar achternaam al doet vermoeden heeft ook zij haar roots in Oost-Europa liggen. Ivana werd op 20 februari 1949 geboren in Tsjechië en bouwde een carrière op als skiester en model. Als skiester haalde ze bijna de Olympische Spelen en in 1976 was ze wel betrokken bij de organisatie van de Olympische Spelen van Montreal in Canada. Daar leerden Ivana en Donald Trump elkaar kennen en een jaar later trouwden ze met elkaar. Ivana en Donald kregen samen drie kinderen: Donald Jr., Ivanka en Eric. In 1992 scheidden Ivana en Donald Trump.

Binnen een jaar trouwde Donald Trump met een nieuwe vrouw. Dit keer gaf hij zijn woord aan Marla Maples en niet veel later werd Tiffany geboren. Marla Maples werd op 27 oktober 1963 geboren in Dalton en groeide uit tot een bekende actrice en tv-persoonlijkheid. Donald en Marla Maples leerden elkaar in 1989 al kennen en toen zij een relatie kregen was dit groots nieuws in de Verenigde Staten. De roddelbladen stonden er vol mee. Toch was hun relatie geen lang leven beschoren. In 1999 gingen de twee uit elkaar. Marla Maples ging toen aan de Westkust van Amerika wonen en Tiffany ging met haar mee. Pas toen zij ging studeren aan de Universiteit van Pennsylvania ging zij weer dichter bij haar vader in de buurt wonen.