Sterren op TV
Dit zijn de populairste televisies van dit moment

Auteur: Ian Blankenvoorde

Datum: 15 juni 2023

Laatst Geüpdatet: 15 juni 2023

Dit zijn de populairste televisies van dit moment

Televisies zijn tegenwoordig niet meer weg te denken uit ons dagelijks leven. Of je nu alleen thuis bent of met vrienden, er gaat niets boven een goede film of serie op een groot scherm. Maar hoe weet je welke televisie je moet kiezen?

Er zijn zoveel opties en verschillende merken beschikbaar dat het lastig kan zijn om de juiste keuze te maken. In dit artikel gaan we in op de populairste televisies van dit moment en vertellen we je ook waar je allemaal op moet letten wanneer jij op zoek gaat naar de beste tv, waar je tot in lengte van jaren mee vooruit kunt.

Want laten we eerlijk zijn, we kijken natuurlijk steeds meer tv, vooral met de komst van alle verschillende streamingdiensten, kunnen we helemaal zelf bepalen wanneer we wat kijken.

Inhoudsopgave

Samsung QLED TV

De Samsung QLED TV is momenteel een van de meest populaire televisies die er is. Deze televisie biedt ongelooflijke helderheid en kleurweergave, waardoor beelden echt tot leven komen. De Quantum Dot-technologie die in deze televisie wordt gebruikt, zorgt voor een betere kleurweergave en contrast dan ooit tevoren.

Daarnaast heeft deze tv een strak design en is hij zeer gebruiksvriendelijk. Je bedient hem gemakkelijk via de Samsung Smart Hub en kunt daarmee ook eenvoudig apps downloaden zoals Netflix, YouTube of Amazon Prime Video.

Een ander pluspunt van deze televisie is dat hij beschikt over Ambient Mode. Hiermee kun je jouw tv gebruiken als ‘decoratie’ in huis wanneer je hem niet gebruikt. Zo kun je bijvoorbeeld foto’s tonen of het laatste nieuws bekijken zonder dat de tv actief aanstaat. Nu zal dit vooral voor zakelijk gebruik handig zijn, maar weet wel dat het kan.

LG OLED TV

Waar we zagen dat LG op het gebied van smartphones wat achter leek te blijven, is dit bij televisies alles behalve het geval. De LG OLED is namelijk mateloos populair. Niet alleen door het strakke design, maar ook door de ongekende kwaliteit.

Het voordeel van OLED is dat iedere pixel individueel wordt verlicht, iets wat bij normaal led niet het geval is.

Je kunt je dus wel voorstellen wat voor enorm scherp beeld je hierdoor krijgt. Uiteraard is het wel belangrijk dat je een goede verbinding hebt, zoals bijvoorbeeld interactieve televisie van KPN, Ziggo of één van de andere partijen. Daarnaast kun je ook met deze tv, net als bij die van Samsung, ook heerlijk ‘Netflixen’ vanuit je luie stoel.

Waar let je op bij de aanschaf?

Uiteraard zijn er naast deze twee varianten, nog tal van andere goede merken televisies op de markt. Wat vooral belangrijk is, is dat je voor jezelf een budget bepaald en zorgt dat je weet wat je exact zoekt.

Zo is het formaat van belang, maar ook de eventuele functionaliteiten van de tv spelen een belangrijke rol. Je kunt je voorstellen dat het met een beperkt budget lastig wordt een 55 inch OLED scherm aan te schaffen. Je zult dan dus wat concessies moeten doen.