Sterren op TV
Dit zijn de deelnemers van Dream School 2023

Auteur: Senna Reimink

Datum: 22 februari 2023

Laatst Geüpdatet: 21 augustus 2023

Dit zijn de deelnemers van Dream School 2023

Ook in 2023 is het populaire programma Dream School weer te zien op NPO3. Tijdens het programma proberen verschillende jongeren hun leven weer op de rit te krijgen. Anouk, Caithlin, Aram, Davey, Jasper, Demi, Jondar, Julian, Rowena, Soraya, Lotoya en Madelon zijn de deelnemers van dit seizoen.

Inhoudsopgave

Anouk doet mee aan Dream School 2023

Anouk woont in Zeeland en is de dochter van een Nederlandse vader en een Venezeulaanse moeder. Momenteel woont ze samen met haar vader in het prachtige Zeeland. Haar ouders gingen al uit elkaar toen ze pas 2 jaar oud was. Anouk, ging toen bij haar moeder woonde. Toen ze 13 jaar oud was, is ze bij haar vader gaan wonen. De spanningen liepen te hoog op. De half Nederlandse deelneemster aan Dream School bleek 2 jaar geleden zwanger te zijn van haar toenmalige vriend. Haar ouders waren hier totaal niet blij mee. Anouk, moest het kind van haar ouders weg laten halen. Hier heeft ze achteraf erg veel spijt. Inmiddels zit Anouk al bijna 2 jaar thuis. Ze gaat niet naar school. Ze doet mee aan het NTR-programma, omdat ze rustiger wilt worden.

Caithlin doet me aan Dream School 2023

Caithlin, woont al enkele jaren op een woongroep, hier wonen jongeren die niet meer thuis kunnen wonen. De 22-jarige jonge dame heeft een Schotse vader en Nederlandse moeder. Ze heeft een erg heftig verleden. Caithlin heeft al 10 jaar nauwelijks contact met haar vader. Toen ze 9 jaar oud was ontmoette haar moeder een nieuwe man. De nieuwe man van haar moeder misbruikte Caithlin 3 jaar lang. Toen ze 18 jaar oud was vertelde zit dit pas tegen haar moeder. Ze sleepten de ex-vriend van haar moeder voor de rechter, en wonnen. De 22-jarige Caithlin volgt op dit moment geen opleiding.

Aram doet mee aan Dream School 2023

De 20-jarige Aram woont samen met zijn moeder in Almere. Toen hij pas 9 maanden oud werd, verhuisde hij samen met zijn moeder naar Nederland. Hij is met een bootje naar ons land gekomen. Op jonge leeftijd heeft hij veel gezien. De 20-jarige Aram volgt al méér dan 2 jaar geen opleiding.

De 22-jarige Davey doet mee aan Dream School 2023

Davey, woont samen met zijn vader en broer in één huis. Zijn ouders gingen toen hij jong was al uit elkaar. De 22-jarige Davey heeft nog een jonger broertje, hij woont alleen niet thuis, omdat hij verstandelijk beperkt is. Op 16-jarige leeftijd gebruikte hij voor het eerst cocaïne. De jonge Davey raakte zwaar verslaafd aan de cocaïne.

Jasper doet mee aan Dream School 2023

Jasper, ging als 16-jarige jongen uit huis. Sindsdien heeft de inmiddels 20-jarige Jasper geen vaste woon- of verblijfplaats. Om toch rond te kunnen komen heeft hij drugs verkocht. In het dagelijks leven is hij veel buiten en is hij vaak met vrienden. De inmiddels 20-jarige Jasper heeft nog twee jongere broertje. Deze wonen nog bij zijn moeder. De vader en moeder van Jasper gingen al uit elkaar toen hij pas 2 jaar oud was. Sindsdien spreekt hij zijn vader niet meer.

De 16-jarige Demi doet mee aan Dream School 2023

De pas 16-jarige Demi woont samen met haar moeder en stiefvader. Ze heeft geen makkelijk jeugd gehad. Ook haar ouders gingen op jonge leeftijd uit elkaar. Ze heeft op dit moment bijna geen contact meer met haar vader. De pas 16-jarige Demi zit al twee jaar thuis. Ze gaat namelijk niet naar school. De jonge dame heeft last gehad van paniekaanvallen, om deze reden ging ze niet meer naar school. Ze doet mee aan Dream School, omdat ze uiteindelijk toch een diploma wilt halen.

Jondar doet mee aan Dream School 2023

Jondar is opgevoed door vrouwen. Zijn vader overleed al toen hij pas 6 maanden oud was aan een eenzijdig ongeluk. Omdat Jonder in de 2e en 3e klas van het VMBO bleef zitten, besloot hij niet meer te gaan. Hij heeft verschillende baantjes gehad, alleen is hij niet blij met de lage lonen in Nederland. Jondar, is vaak samen met vrienden en maakt graag muziek.

Julian doet mee aan Dream School 2023

De pas 18-jarige Julian doet mee aan Dream School. Julian, woont een aantal dagen per week bij zijn moeder, de rest van de dagen woont hij bij zijn oma. Ook zijn ouders gingen op jonge leeftijd uit elkaar, en kregen beide al snel een nieuwe partner. Toen Julian in de puberteit zat, raakte zijn vader depressief. Om deze reden kon hij niet meer bij zijn vader wonen. Hij doet mee aan Dream School 2023, omdat hij zijn leven weer op de rit wil krijgen.

Soraya doet mee aan Dream School 2023

Ook Soraya heeft geen makkelijk jeugd gehad. Ze woont op dit moment samen met haar moeder in een eengezinswoning. Haar moeder is 3 keer ernstig ziek geweest. Ze heeft 3 keer kanker overleefd. De vader van Soraya bleek ook een andere vrouw te hebben. Hier heeft hij zelfs twee kinderen bij. Ze zit inmiddels al twee jaar thuis. Omdat ze niet weet wat ze wilt, doet ze mee aan het NPO-programma.

Latoya doet mee aan Dream School 2023

De ouders van Latoya zijn allebei doof. Hij vader heeft ze nooit gekend. Op jonge leeftijd heeft ze vaak een klap gehad van haar moeder. 1 jaar nadat haar opa overleed, werd ze depressief. Latoya, heeft een vmbo-diploma op zak en werkt momenteel 5 dagen per week. Ze doet mee aan het programma, omdat Latoya zich makkelijker open wilt stellen.

Madelon doet mee aan Dream School 2023

Madelon, is in haar jeugd veel gepest. Ze begon op een tweetalige vwo, ze eindigde uiteindelijk met een vmbo-diploma. Ze baalt hier enorm van. Madelon, heeft veel last van faalangst en heeft regelmatig erg weinig energie. Ze is niet tevreden met waar ze nu staat. Vandaar dat ze meedoet aan dit programma.

Achter de schermen van de tv-show lijkt heel wat mis te gaan. Het programma komt verschillende keren negatief in het nieuws.

Foto © annemiekevandertogt