Sterren op TV

Dit is wat we weten over het tweede seizoen van BuZa

Het eerste seizoen van BuZa overtrof de verwachtingen. Een fenomenale Kees Prins als minister van Buitenlandse Zaken boeide van de eerste tot de laatste minuut, maar ook zijn woordvoerster Monique Ruyter, gespeeld door Sanne-Samina Hanssen, acteerde sterk. De grote vraag bij veel kijkers is dan ook: komt er een tweede seizoen van BuZa?

Het antwoord is vrijwel zeker ja. Zonder spoilers weg te willen geven, gaf alles aan de ontknoping van de laatste aflevering van het eerste seizoen aanleiding om te denken dat er zeker een tweede seizoen gaat komen.

Officieel stelt een woordvoerder van BNN/VARA, dat de serie uitzendt dat een vervolg niet wordt uitgesloten. Kees Prins stelde tegen het AD: ,,Of er een vervolg komt is niet zeker, daar beslist de omroep over. Ik sta daar wel voor open natuurlijk.”

BuZa kon rekenen op lyrische recensies. Zelfs tv recensent Angela de Jong was zeer enthousiast: ,,Ik zie slechts één minpuntje. Er zijn maar vier afleveringen. Ik moest me zondagnacht beheersen om ook niet meteen de laatste twee afleveringen er doorheen te jassen.”

Wanneer komt seizoen 2 van BuZa op TV? Dat is nog onduidelijk, maar het is aannemelijk dat de opnames voor een tweede seizoen wellicht in 2021 al weer zijn gestart en wellicht begin 2022 een vervolg krijgen. In dat geval kan de serie opnieuw in het najaar / winter van 2022 worden uitgezonden.

Hoeveel afleveringen krijgt seizoen 2 van BuZa? Dat is nog niet bekend, maar gezien het succes van het eerste seizoen, lijkt het logisch dat een tweede seizoen minimaal 4, net als het eerste seizoen, maar mogelijk meer afleveringen krijgt.