Sterren op TV
Dit is het vermogen van Sander Schimmelpenninck

Auteur: Ian Blankenvoorde

Datum: 15 juli 2023

Laatst Geüpdatet: 15 juli 2023

Dit is het vermogen van Sander Schimmelpenninck

Sander Schimmelpenninck, kunnen jullie kennen als presentator van OP1, zakenblad QUOTE of van zijn bedrijf ‘Tonny Media’.

Ook schrijft de geboren ondernemer regelmatig een column in de Volkskrant, kun je hem huren als dagvoorzitter en is hij te zien in reclamespotjes.

Al deze inkomstenbronnen maken Sander veel geld waard. Hoeveel? Dat lees je in dit artikel.

Wie is ondernemer en presentator Sander Schimmelpenninck
© Instagram @sanderschimmelpenninck

Wie is ondernemer en presentator Sander Schimmelpenninck?

Sander, werd op 26 juni 1984 geboren in Hengelo. Hij was een slim kind en zijn ouders hadden het goed. De presentator komt uit een adellijke familie. Sander Schimmelpenninck, is de zoon van lbert Hieronymus Schimmelpenninck en van Marie Liesbeth Henriëtte Helène Scheiffers.

Nadat hij zijn VWO-diploma behaalde ging hij ‘Rechten’ studeren aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam. Hij werkte enkele jaren als advocaat, dit bleek helemaal niks voor hem te zijn.

De jonge Sander ging aan de slag als journalist. Hij werd hoofdredacteur van zakenblad QUOTE. Dat blad maakt elk jaar een lijst van de 500 rijkste Nederlanders. Toen QUOTE verkocht werd aan een grote uitgever stopte hij als hoofdredacteur.

De auto van de zaak mocht hij houden.
Nadat hij gestopt was bij QUOTE, startte hij samen met onder anderen Jaap Reesema ‘Tonny Media’. Het bedrijf helpt Bekende Nederlanders met het maken van hun podcast. Zo helpen Jaap en Sander onder andere Monica Geuze en Kaj Gorgels.

Zijn bizarre vermogen

Zijn vastgoedbezittingen hebben een overwaarde van 2,5 miljoen euro. Ook zijn bedrijf ‘Tony Media’ schatten we op 3 miljoen euro.

Als de aandelen allemaal eerlijk verdeeld zijn, kan Sander 1 miljoen euro bijschrijven aan zijn vermogen. Met een geschat vermogen van 3,5 miljoen euro is topondernemer Sander Schimmelpenninck echt mega rijk!

Hoe lang werkte Sander bij QUOTE?

De schrijver werkte van september 2013 tot oktober 2020 bij het zakenblad. In totaal werkte hij er dus 7 jaar en 2 maanden.

Wie is de beste vriend van Sander?

Jaap Reesema, is de beste vriend van Sander. Ze hadden 10 jaar geleden samen een pizzeria. Het ondernemen zal er al vroeg in.

Wie is de vriendin van Sander?

Sander, heeft een relatie met de prachtige Lotta Klemming. De Zweedse vriendin van de schrijver en ondernemer woont nog steeds in Zweden. Hier heeft ze wel een heel speciaal beroep.