Sterren op TV

Dit is de vrouw van ‘stijlpastoor’ Arno Kantelberg

Arno Kantelberg is een Nederlandse journalist die in 1968 in Gemert is geboren. Kantelberg is in 1992 cum laude afgestudeerd in Tilburg, aan de Academie voor Journalistiek. Al tijdens zijn studie ging Kantelberg als redacteur aan de slag bij het opinieweekblad HP/De Tijd. Hierna heeft hij zijn carrière in de media voortgezet. Kantelberg staat al jarenlang bekend als de hoofdredacteur van tijdschriften zoals National Geographic, Men’s Health en Esquire. Daarnaast staat hij bekend als de Stijl Pastoor des Vaderlands. Kantelberg is getrouwd.

Inhoudsopgave

De loopbaan van Arno Kantelberg

Naast hoofdredacteur voor verschillende tijdschriften is Kantelberg ook redacteur en adjunct-hoofdredacteur geweest voor verschillende andere titels, waaronder tijdschriften als HP/De Tijd en Nieuwe Revu. In 2008 is Arno Kantelberg door het Nederlands Uitgevers Verbond tot Hoofdredacteur van het Jaar benoemd. Dit is een prijs waar hij in 2007 al genomineerd voor was.

Naast columns in tijdschriften heeft Kantelberg ook meerdere boeken en scenario’s geschreven voor tv. Zo schreef hij het boek Man op z’n Best. Dit boek wordt gezien als het standaardwerk over de stijl van de man. Doordat Kantelberg hoofdredacteur van Esquire was, zat hij vaak vooraan bij de internationale modeshows en was hij nauw verbonden met de mannelijke fashionwereld. Het oordeel van Kantelberg in zijn wekelijkse column op de achterpagina van Volkskrant Magazine wordt dan ook door veel bekende Nederlanders gevreesd. Kantelberg wordt daarnaast door het literaire voetbaltijdschrift Santos, waar hij ook een column voor schrijft, genoemd als de Stijlmeester der Vaderlands. Tegenwoordig schrijf Arno Kantelberg in opdracht van uitgeverij Podium. Hiervoor heeft hij meerdere boeken geschreven, zoals bijvoorbeeld een Brabant-trilogie waarin zijn geboorteplaats Gemert ook een rol speelt.

Televisie

Kantelberg is naar redacteur en schrijver ook een vaste mediadeskundige bij het programma De Ochtenden op Radio 1 en is daarnaast ook vaak te gast bij talkshows zoals RTL Late Night en Jinek. Bovendien is hij sinds 2018 ook wekelijks bij RTL Boulevard te zien, waar hij als deskundige zijn expertise op het gebied van lifestyle en goede smaak deelt. Samen met Henri de By heeft Kantelberg het scenario voor de tv-comedy De eenzame oorlog van Koos Tak, geregisseerd door Theo van Gogh, geschreven. Deze tv-comedy werd in 1995 genomineerd voor Gouden Beeld Beste Comedy. Verder heeft Kantelberg in 2001 voor de VARA het wekelijkse programma De Gids bedacht, een programma dat door Matthijs van Nieuwkerk gepresenteerd werd. Kantelberg is ook bij verschillende andere omroepen, waaronder Veronica, presentator geweest van interviewprogramma’s. Daarnaast heeft Arno Kantelberg ook deelgenomen aan het 22e seizoen van het programma Wie is de Mol?.

Radio

Net als op Televisie is Kantelberg ook op de radio regelmatig te horen. Zo is Kantelberg vanaf 2013 een vaste gast van het Mediaforum op Radio 1. Ook geeft hij om de twee weken commentaar op het nieuws en de ontwikkelingen in de media bij het programma Spraakmakers op Radio 1. Verder viel Kantelberg in 2018 in voor presentator Peter de Brie, waar hij het Radio 1 programma Nieuwsweekend presenteerde.

Privéleven

Arno Kantelberg is getrouwd met een Surinaamse vrouw en heeft drie kinderen. Het is niet bekend wanneer Kantelberg zijn vriendin heeft leren kennen en wanneer zij zijn vrouw en partner werd.