Sterren op TV
Gijs Groenteman Aaf Brandt Corsius

Dit is de vrouw van presentator Gijs Groenteman

Veel mensen kennen Gijs Groenteman van de podcasts, zijn deelname aan de Slimste Mens, als zoon van Hanneke Groenteman en als man van Aaf Brandt Corstius. Hij is op vele vlakken actief. Gijs Groenteman schrijft columns, is programmamaker, journalist en presentator, onder meer van een populaire podcast met Marcel van Roosmalen: Weer een Dag. In dit artikel lees je meer over Gijs Groenteman, over zijn carrière en privéleven.

Inhoudsopgave

De carrière van Gijs Groenteman

De carrière van Gijs Groenteman begon al vroeg. Na de middelbare school startte hij als redacteur bij Laat de Leeuw. Daarna maakte hij programma’s voor de VPRO radio en werkte hij samen met Teun van de Keuken. Vervolgens presenteerde hij elke week het radioprogramma genaamd Cantina op Radio 6. Ook bij Vara TV was hij actief en werd Gijs Groenteman eindredacteur bij Šimek ‘s nachts.

Podcasts met Gijs Groenteman

Waar Gijs Groenteman ook bekend mee is geworden, zijn de podcasts die hij maakt en waar hij onderdeel van uitmaakt. Zo is hij betrokken bij de podcast: ‘de kamer van Klok’. Hier bespreekt hij elke vrijdag met andere verslaggevers de laatste ontwikkelingen in de politiek in opdracht van de Volkskrant.

Een eigen podcast van Gijs Groenteman heet: ‘Met Groenteman in de kast’. Ook dit is een podcast die hij maakt voor de Volkskrant. Het heet ‘in de kast’, omdat het wordt opgenomen vanuit de archiefkast van de krant. Hij spreekt hier elke week met voor hem fascinerende personen, zowel bekende als minder bekende Nederlanders. Veel ervan zijn muzikanten. Ze hebben het over het leven en het verleden.

Dan heb je nog de ‘Grote Harry Bannink Podcast’ en de ‘Teun en Gijs vertellen alles’ podcast. In de eerst genoemde podcast wordt ingegaan op de muziek van Harry Bannink en de mensen waar hij mee samen heeft gecomponeerd. In de podcast ‘Teun en Gijs vertellen alles’ speelt Gijs Groenteman ook een rol. Samen met Teun van de Keuken vertelt hij hier over het leven en geven ze hun mening over dingen die er in de wereld gebeuren.

Het privéleven van Gijs Groenteman

In het jaar 1974 werd Gijs Groenteman geboren, op 29 januari om precies te zijn. Hij groeide op in Amsterdam en ging er naar het Barlaeus Gymnasium. Al na de middelbare school begon hij met een carrière in de televisiewereld.

Gijs Groenteman is de zoon van Hanneke Groenteman. Zijn moeder is net als zijn vrouw een bekend gezicht op de televisie. Hanneke Groenteman is journaliste en presentatrice op televisie. Ze werkte voor het Parool en presenteerde bekende programma’s als Zomergasten en Sterren op het Doek. Gijs Groenteman was enig kind en werd vooral door zijn moeder opgevoed. Zijn vader kwam pas in beeld toen Gijs Groenteman 23 jaar was.

Tegenwoordig is Gijs Groenteman getrouwd met de bekende schrijfster, columniste en redactrice Aaf Brandt Corstius. Zij staat bekend om haar kritische doch humoristische stukken. Samen kregen zij 2 kinderen, een zoon in 2009 en een dochter in 2011. Uit een eerder huwelijk heeft Gijs Groenteman ook nog 2 kinderen. Ook heeft hij 2 katten.