Sterren op TV

Auteur: Senna Reimink

Datum: 27 juni 2022

Laatst Geüpdatet: 28 december 2022

Dit is de vrouw van meesterinterviewer Sven Kockelmann

Sven Kockelmann is een journalist en presentator op radio en televisie. Hij werd geboren in Soest op 26 december 1969. Voordat hij ging presenteren, studeerde hij journalistiek in Utrecht. In 1992 slaagde hij voor de opleiding en ging hij werken als redacteur en journalist voor de VARA. Daarna belandde hij al snel in de wereld van presenteren. Een jaar later was hij al op televisie te zien. Lees verder voor de hoogtepunten uit zijn carrière. Want je kent hem misschien alleen als presentator, hij heeft ook nog veel achter de schermen van bekende programma’s gewerkt.

Het journalistieke werk van Sven Kockelmann

Sven Kockelmann is van huis uit journalist. Na zijn afstuderen ging hij voor de VARA schrijven, maar hij ging vrij snel voor de camera presenteren. Toch liet hij zijn journalistieke vaardigheden niet in de steek. Hij werkte als redacteur en verslaggever voor Reporter en Brandpunt. Brandpunt werd later hernoemd tot Netwerk, wat Sven later ook zou presenteren. Later in zijn carrière zou Sven het weer heropgerichte Brandpunt nogmaals gaan presenteren.

Sven Kockelmann als televisiepresentator

Sven Kockelmann mag dan journalist zijn, inmiddels is hij vooral bekend als presentator voor radio en televisie. Hij maakte zijn debuut als televisiepresentator dan ook heel snel: binnen een jaar na het slagen van zijn opleiding journalistiek presenteerde hij het informatieve programma ‘Kenmerk’. Hij is ook bekend van zijn vier jaar als presentator bij Goedemorgen Nederland. Het programma Brandpunt wist Sven opnieuw te vinden toen dat werd heropgericht. In plaats van schrijven, ging hij voor het programma presenteren.

Sven Kockelmann als radiopresentator

Sven Kockelmann is ook geen onbekende in de radiowereld. Vanaf begin 2018 presenteert hij het programma 1 op 1, uitgezonden door Radio 1. Later, in december 2021 werd dat programma hernoemd naar Sven op 1 toen hij voor WNL ging werken. Sven spreekt in dit programma iedere werkdag met een gast over een actueel onderwerp. Je kan naar Sven luisteren van 11.30 tot 12.00 uur. In de zomervakantie heeft dit programma een zomerstop.

Sven Kockelmann heeft een relatie met Annette

Sven Kockelmann is al jaren gelukkig met Annette van der Kaaij. De manier waarop zij elkaar hebben leren kennen, is opvallend. Hun moeders pasten op elkaars kinderen vanaf het moment dat ze erg klein waren. Toen verhuisde het gezin van Annette naar Zwitserland. Het contact tussen de twee verbrak, maar jaren laten kwamen ze elkaar weer tegen. Beide waren net gescheiden. Ze zullen hun hart wel bij elkaar hebben weten te luchten, nu ze alweer jaren een stel zijn.

De langeafstandsrelatie van Sven Kockelmann

Toen Sven Kockelmann weer in contact kwam met Annet en de vonk oversloeg, had Annet nog kinderen uit haar vorige relatie met wie ze in Zwitserland wilde blijven. Daardoor hebben Sven Annette een tijd lang een langeafstandsrelatie gehad. Inmiddels hoeven ze elkaar niet langer door de afstand te missen: in 2019 emigreerde Annette weer terug naar Nederland en is het stel erg gelukkig samen. Ze zijn bovendien inmiddels getrouwd.

Over wat partner Annette voor Sven Kockelmann betekent vertelde hij in Nouveau: ,,Er zijn een paar kantelpunten in mijn leven: negatieve en positieve. De breuk met de moeder van mijn kinde­ren en dat de kinderen daardoor elders gingen wonen en ik ze nog maar eenmaal in de twee weken zag, was een absoluut dieptepunt in m’n leven. Zwarter dan dat heb ik niet meegemaakt.”

Ook op werkgebied kende hij teleurstelling: ,,In mijn werk was er ook zo’n dieptepunt, toen in 2014 het tv-programma Eén op één, dat ik beurtelings met Eva Jinek maakte, stopte. Er was mij beloofd dat het zeker een jaar zou duren en dus had ik al mijn andere werk op radio en tv ervoor opgegeven. Toen na drie maanden de stekker er toch uit getrokken werd, stond ik met lege handen. Ik moest het verder zelf maar uitzoeken, daar kwam het op neer. Ik heb me toen erg alleen gelaten gevoeld. Gelukkig was mijn jeugdliefde Annette toen al in mijn leven teruggekeerd, een bij uitstek heel positief kantelpunt. Dankzij haar leerde ik de rangorde te zien van zaken die belangrijk zijn in een leven. Werk stond niet meer bovenaan, waar het heel lang gestaan had”, aldus de meesterinterviewer in het blad.