Sterren op TV

Auteur: Senna Reimink

Datum: 12 maart 2023

Laatst Geüpdatet: 12 maart 2023

Dit is de vriendin van Henry van Loon!

Jelka van Houten is de vriendin van cabaretier Henry van Loon. Henry is net als Jelka een bekende in de Nederlands reality-cast. Hij heeft in onder meer programma’s als Sluimer en Sleutelmoment gespeeld. Afgelopen maand kwam hij weer hilarisch in het nieuws nadat hij deel had genomen aan het succesvolle programma “Last One Laughing”.

Wie is Jelka van Houten?

Jelka is al meerdere jaren de vriendin van Henry van Loon. Ze is actrice en zangeres maar werd in haar jongere jaren opgeleid als artdirector. Ze zorgde in de AVRO-serie Spoorloos verdwenen voor de rekwisieten. Inmiddels draait ze al jaren mee in films. Ze was onder andere actrice in de films Mannen harten 2 en Hart Beat. Henry en Jelka kregen in april 2022 hun eigen programma waarin ze hun leven als beginnende ouder laten zien.

© Instagram

Carrière van Henry van Loon

In november 2004 was van Loon voor het eerst te zien op de buis. Daarin deed hij in het programma van Kopspijkers een imitatie van Hans Teeuwen. In 2009 maakte hij zijn eigen sketch-programma genaamd De Henry van Loon Entertainment Show. Verder had hij ook al meerder gastrollen in televisieseries als de Luizenmoeder en Van God Los. Ook speelde van Loon in beide New Kids films. In 2022 speelde hij nog mee in The Masked Singer 

En in begin 2023 speelde Henry een grote rol in de Prime Video serie Last One Laughing. In dit programma zitten 10 cabaretiers opgesloten in een ruimte en moeten ze elkaar aan het lachen zien te krijgen. In het nieuwe seizoen is Bas Hoeflaken helemaal viraal gegaan met zijn Blokfluit lied. Henry kon zich niet inhouden en zakte in elkaar van het lachen!