Sterren op TV

Dit is de nieuwe vriendin van Roel van Velzen

Roel van Velzen, bekend onder zijn artiestennaam VanVelzen, is geboren op 20 maart 1978 in Delft. Het muzikale heeft Van Velzen niet van een vreemde, zijn vader Kor van Velzen was ook muzikant. Al als kind speelde Roel van Velzen mee in schoolbandjes en componeerde hij jaarlijks de schoolkerstmusical. Van Velzen studeerde Communicatie Creatief in Rotterdam aan de Ichthus Hogeschool. Al tijdens deze studie won Van Velzen in 1999 de Heineken Student Music Award met de band The Goldfish, dit was een studentenband die Van Velzen samen met andere studenten had opgericht. Van Velzen is voor mensen makkelijk te herkennen vanwege zijn lengte. Roel van Velzen heeft sinds 2020 een relatie met Basja Chanowski, musical director en eigenaar van Piu Music.

Inhoudsopgave

Scheiding

Het huwelijk van Roel van Velzen liep in 2019 stuk. Samen met zijn ex Marloes heeft Van Velzen er alles aan gedaan om de relatie in stand te houden, maar dat is helaas niet gelukt. Zelfs relatietherapie kon de relatie niet meer redden. De twee waren wel 20 jaar samen en 8 jaar getrouwd en hebben samen twee kinderen. In april 2019 maakten Van Velzen en zijn ex bekend dat ze gingen scheiden. De twee gaan uit elkaar als goede vrienden en willen ervoor zorgen dat hun twee zoons een fantastische jeugd krijgen.

Nieuwe liefde Roel van Velzen

In februari 2020 komt naar buiten dat Van Velzen weer aan het daten is. Zijn nieuwe liefde heeft Van Velzen in het ‘echt’ ontmoet, aan datingapps zoals Tinder doet de zanger niet. Omdat Van Velzen zijn nieuwe vriendin ontmoet tijdens de coronacrisis, heeft hij alle tijd om haar goed te leren kennen. Een heel ander begin van de relatie dan normaal, aldus Van Velzen. Op Instagram zegt Van Velzen het volgende over zijn pasverworven liefde: ,, Zó blij met deze lieve spetter. Intens gelukkig met alle liefde die we voelen en de energie die dit nieuwe avontuur teweegbrengt”. Inmiddels is duidelijk dat zijn nieuwe vriendin Basja Chanowski is. De nieuwe vrouw aan zijn zijde is dus ook muzikaal. Chanowski speelt piano en cello en zingt. Ze speelde onder andere met Nick en Simon, Il Divo en Eros Ramazzotti.

Lengte

Roel van Velzen lijdt aan een zogenaamde groeistoornis. Zodoende is hij 1.52 meter lang en zal hij ook niet langer worden. In een interview vertelde hij dat zijn botten niet zo groeien als bij andere mannen. ,,Mijn lengte is gewoon een genetische misdruk”, stelde hij eens in gesprek met Viva. Toch zit hij niet op medelijden te wachten: ,,Ik wil niet dat mensen denken: ‘ik heb het misschien moeilijk gehad in mijn jeugd, maar die Roel, die had het pas zwaar’. Sorry, maar dat hoef ik dus echt niet. Niet uit boosheid. Maar gewoon omdat het niet klopt.”

Carrière

Na zijn succes met de band The Goldfish sloot VanVelzen zich aan bij de Crazy Pianos waarmee hij in het GelreDome mocht optreden en waarbij hij zijn huidige manager, Ruud Vinke, ontmoette. Van 2002 tot 2005 deed VanVelzen mee aan de improvisatieshow Op Sterk Water. Het jaar dat VanVelzen echt doorbrak was 2006, hij bracht toen de single Baby Get Higher uit. Deze singel kreeg de prijs Schaal van Richter en werd 3FM Megahit. Hierna werd Van Velzen onderdeel van de huisband van het programma De Wereld Draait Door, waardoor hij heel vaak op televisie te zien was.

Successen

In 2007 kwamen de tweede singel van Van Velzen, Burn Burn, uit, ook deze singel was een groot succes. Later in 2007 kwam het eerste album uit, Unwind genaamd. Dit album kwam al snel op de eerste plaats op de hitlijst te staan. Van Velzen schrijft veel liedjes zelf, soms heeft hij daarbij hulp van Andreas Johnson en John Ewbank. Unwind was als album direct een groot succes, bij de TMF Awards won het album de prijs beste album en tijdens de 3FM Awards won Van Velzen de prijs voor beste nieuwkomer. Het door Van Velzen uitgebrachte lied When Summer Ends werd in 2008 de titelsong van de film Zomerhitte. Hierna bracht Roel van Velzen nog een hele lijst andere succesnummers uit, zoals Take Me In en Hear Me Out. De lijst van successen is eindeloos.

Coach in The Voice Of Holland

Sinds 2010 is Roel van Velzen één van de vier juryleden van de talentenjacht The Voice Of Holland. Omdat Van Velzen bang was dat het een soort modellenshow zou worden, waarbij alles om uiterlijk draait, kwam het idee van de blinde audities bij hem op. Dit idee werd door Van Velzen geopperd en door John de Mol overgenomen. Een schot in de roos, want de blinde audities met de draaiende stoelen is wat het programma onderscheid van andere talentenshows. Het eerste seizoen werd gewonnen door Ben Saunders, dit was tijdens het programma de pupil van Van Velzen.