Sterren op TV

Dit is de nieuwe geliefde van politicus en mediapersoonlijkheid Frits Huffnagel

Frits Huffnagel is een bekende politicus, die zich achter steeds meer heeft geprofileerd als een mediapersoonlijkheid. Huffnagel deed in 2020 nog mee aan First Dates, maar in 2021 openbaarde hij zijn relatie met Sebastiaan. 

Huffnagel werd geboren op 15 juli 1968 in Leiden. Hij is een VVD-politicus en voormalig wethouder van Amsterdam en Den Haag. Huffnagel kreeg landelijke bekendheid als panellid bij het VARA-programma Het Lagerhuis en hij was het gezicht van de bekende ‘bonnetjesaffaire’. De voormalig wethouder was in 2020 te zien in First Dates. Dit was helaas geen match, maar in 2021 deelde hij een foto op zijn Instagram-pagina met nieuwe vlam: Sebastiaan.

Inhoudsopgave

Studie

Frits Huffnagel begon in 1987 aan de studie politicologie aan de Vrije Universiteit in Amsterdam. Tijdens zijn studie was hij zeer actief bij diverse verenigingen en clubs. Hij was lid van de vereniging F.O.R.V.M. en werkte voor de jongerenafdeling van Veronica. Daarnaast werkte hij ook bij Veronica Nieuwsradio en bij het Amsterdams Studenten Cabaret Festival. Tijdens zijn studie liep Huffnagel stage het wetenschappelijk bureau van de VVD. Na zijn studie vervulde hij zijn dienstplicht als docent bij de Koninklijke Marine. In 1993 werd hij in lid van het afdelingsbestuur van VVD-Westerpark. In 1997 kreeg de Leidenaar landelijke bekendheid door zijn rol als panellid van het programma Het Lagerhuis, te zien op VARA.

Gemeenteraadslid en wethouder VVD Amsterdam

In 1998 werd Frits Huffnagel lid van de Amsterdamse gemeenteraad van de VVD. Vier jaar later werd Huffnagel gekozen tot fractievoorzitter en de woordvoerder van de Openbare Orde en Veiligheid. Hij voerde onder andere Koninginnenacht weer in in Amsterdam. Huffnagel werkte daarnaast ook bij het campagneteam voor de Tweede Kamerverkiezingen voor de VVD en hij schreef de speeches van Gerrit Zalm. In 2004 werd Huffnagel verkozen tot wethouder. Hij introduceerde als wethouder onder andere de citymarketingstrategie I Amsterdam, die erg succesvol werd.

Bonnetjesaffaire

In 2005 raakte Frits Huffnagel in opspraak met met een onkostenvergoeding van 19.900 euro die de VVD hem had toegekend als fractievoorzitter. Volgens de gemeentewet is dit verboden. De gemeentelijke accountantsdienst ACAM leidde dit onderzoek. Een regeling werd vervolgens getroffen met de Belastingdienst en hij bood zijn excuses aan aan de gemeenteraad. Ook bij veel andere politieke partijen in de Amsterdamse gemeenteraad bleek niet alles te kloppen volgens ACAM. Deze gehele kwestie werd de bonnetjesaffaire genoemd. Huffnagel trad op 8 mei af als wethouder.

Organisator Roze Zaterdag

In 2006 werd Frits Huffnagel benoemd tot de wethouder van gemeente Den Haag. Hij hield zich bezig Citymarketing, Internationale Zaken, ICT en Organisatie. Zo introduceerde hij met fotograaf Anton Corbijn een nieuw beeldmerk voor Den Haag en The Hague Festivals. Huffnagel organiseerde ook de eerste Roze Zaterdag in het kader van homo-emancipatie. De voormalig wethouder is altijd erg open geweest over zijn homoseksuele geaardheid. Hij was daarnaast ook columnist voor het magazine Gay & Night en hij werd voorzitter van de stichting AGP. Dit is de organisatie die jaarlijks de Amsterdam Gay Pride organiseert.

Relatie met Sebastiaan

In 2021 deelde Huffnagel een foto van zijn nieuwe vlam genaamd Sebastiaan Mes met de caption: ,,Love is in the air”. Sebastiaan heeft een sterke band met Tilburg en is wel een stuk jonger dan vriend Frits. Het koppel leerde elkaar kennen via Facebook.

Focus op eigen onderneming

In 2011 stapte Frits Huffnagel als gemeenteraadslid in Den Haag op. Hij nam dit besluit om zich volledig te kunnen focussen op zijn bedrijf, genaamd Frits Huffnagel, Citymarketing & Communicatie. Sinds 2019 is hij ook mede-eigenaar van een communicatie- en marketingbureau Castro Communicatie. Naast zijn taken als ondernemer was hij ook regelmatig als presentator en commentator te zien bij diverse programma’s, zoals Goedemorgen Nederland, WNL op Zondag, Zaken doen met… en Opiniemakers.

Deelname tv-programma’s

Frits Huffnagel was diverse malen te zien op de Nederlandse televisie. Zo deed hij in 2012 mee aan het programma Wie is de Mol en De Slimste Mens. In 2020 deed Huffnagel mee aan First Dates. Vanaf 2020 is Huffnagel ook regelmatig aan de desk te zien bij het SBS6-programma SBS6. In 2021 was de voormalig wethouder te zien in het programma De TV Kantine als Willem-Alexander.