Sterren op TV

Dit is de mysterieuze nieuwe vriend van actrice Ortál Vriend

Ortál Vriend ken je wellicht als rechercheur Noucha in Flikken Rotterdam. Maar de actrice speelde ook in Mocro Maffia en Celblok H. 

Ortál Vriend werd geboren op 7 september 1992 in Hoorn. Vriend is een Nederlands-Israëlische actrice. De actrice werd voornamelijk bekend door haar vertolking van de rol van rechercheur Noucha van Vliet in Flikken Rotterdam. Ook spreekt ze luisterboeken en commercials in.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Ortál Vriend (@ortalvriend)

Inhoudsopgave

Toneelacademie Maastricht

Vanaf een jonge leeftijd had Vriend een grote liefde voor theater en acteren. Vriend ging naar de Regionale Scholengemeenschap in Enkhuizen. Nadat ze haar middelbare school diploma op zak had, ging ze studeren aan de Toneelacademie in Maastricht. In 2016 studeerde ze af.

Flikken Rotterdam

Vriend kreeg een grote naamsbekendheid door haar rol in de politieserie Flikken Rotterdam. Ze speelt hier de rol van rechercheur Noucha van Vliet. Vriend speelde daarnaast ook in vele andere films en series. Zo was ze te zien in Celblok H, Mocro Maffia en 4JIM. In 2019 deed Vriend mee aan het AVROTROS-programma De IJzersterktste en het programma de Slimste Mens. Ze schitterde bovendien in een fotoshoot voor FHM, waar goed zichtbaar is hoe fit en sportief ze is.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Ortál Vriend (@ortalvriend)

Relatie

Op de Instagram van Vriend zijn regelmatig foto’s te zien. Vriend is een grote sport liefhebber en ze geeft regelmatig sportlessen in Scheveningen. Ze deelt ook regelmatig een foto van een man genaamd Fijss op haar Instagram, die weleens haar vriend zou kunnen zijn. In oktober 2021 vertelde ze aan FHM: ,,Ik ben nog geen jaar samen met mijn vriend en hebben elkaar leren kennen op een strandfeest in Scheveningen vorige zomer. Met de coronaregels dat je maar met maximaal 30 mensen op een feestje mocht staan, had ik hem natuurlijk al gauw in het vizier. Hij mij gelukkig ook, maar hij was te verlegen om iets tegen me te zeggen. Ik heb toen maar de eerste stap gezet, en toen hebben we de hele avond gepraat en gedanst. En een beetje gesjanst natuurlijk.”

Qua type mannen heeft ze een duidelijke voorkeur: ,,Qua uiterlijk val ik vaak wel op licht getinte mannen. Ik heb altijd gezegd dat ik humor belangrijk vind, ik moet met iemand kunnen lachen. Maar ook huilen, lekker kletsen, op één lijn zitten met iemand. Ik wil volledig mezelf kunnen zijn, en visa versa natuurlijk. Je moet elkaar begrijpen en van elkaar kunnen leren. Communicatie is key zeg ik altijd maar. Ben ik nu te veeleisend? Haha.”