Sterren op TV
Roos-Moggre-150x150

Dit is de knappe Italiaanse liefde van Roos Moggré

Rozemarijn Moggré, door de meeste mensen Roos genoemd, is op 6 juli 1981 in het dorpje Strijen geboren. Ze groeit op in een groot gezin. Als kind wil ze graag politieagente worden, later kiest ze toch voor een andere carrière. Ze verhuist naar de stad Utrecht en begint haar studie aan de Hogeschool van Utrecht, waar ze journalistiek heeft gestudeerd. Hierna zet de presentatrice haar studie voort aan de Universiteit Utrecht, waar ze koos voor de studie internationale betrekkingen. Uiteindelijk verwerft Roos Moggre bekendheid door onder andere het NOS journaal te gaan presenteren.

Inhoudsopgave

Liefdesleven

Roos Moggre heeft voor haar huidige relatie met Donatello Piras een andere relatie gehad, in deze relatie had ze eigenlijk nooit ruzie. Totdat er op een dag wel ruzie was en de relatie ook direct over was. Dat is in haar huidige relatie heel anders, er is wel eens ruzie maar dat komt ook elke keer weer goed. Moggre is in september 2018 getrouwd met Donatello Piras. Tijdens een vakantie op Sicilië vroeg Piras Roos Moggre ten huwelijk. Het huwelijk wat hierop volgde was een waar Italiaans sprookjeshuwelijk. De twee hebben samen twee kinderen. De oudste is dochter Isabella, zij is geboren op 2 juli 2016. Op 28 januari 2021 werd Moggre moeder van haar tweede kindje, hij heeft de naam Gianluca Valentijn Ugo gekregen.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Roos Moggré (@roosmoggre_)

Wie is Donatello Piras?

Piras is presentator en communicatietrainer. Zoals zijn naam al doet vermoeden heeft hij Italiaanse roots. Piras geeft hier lachend over aan dat hij behoorlijk temperamentvol kan zijn, net als Moggre overigens. Piras leerde Moggre kennen toen zij een cursus nodig had voorafgaand aan het Jeugdjournaal verkiezingsdebat, wat zij zou leiden. Piras moest hiervoor zijn fietsvakantie gedeeltelijk cancelen en baalde daar in eerste instantie behoorlijk van. Gedeeltelijk, want toen hij Roos Moggre leerde kennen was hij direct helemaal weg van haar. Dat het stel is samengekomen, was trouwens bijna niet gebeurd. Toen Moggre bij de cursus wegreed in een gezinsauto dacht Piras dat zijn kans verkeken was. Dat bleek echter niet het geval, Moggre houdt gewoon van grote auto’s. In het begin liep het wat stroef, Moggre kwam net uit een relatie en de twee hielden het maanden lang bij alleen mailcontact. Uiteindelijk is er toch een date gekomen en dat was blijkbaar de moeite waard, maar Moggre heeft Piras wel een jaar op dit moment laten wachten.

Paniekaanvallen

Toen Roos Moggre ongeveer 30 jaar was kreeg ze last van paniekaanvallen. Haar relatie was net verbroken. Het huis dat Moggre had gekocht werd verbouwd, maar dat liep uit. Alles liep eigenlijk niet helemaal lekker met als resultaat dat Moggre of aan het huilen was, of in paniek was. Dit vertelde Moggre toen zij tafeldame was bij het televisieprogramma De Wereld Draait Door. De presentatrice geeft aan dat het een heftige tijd was en dat ze een paar maanden volledig buiten spel stond. Therapie heeft Moggre er weer bovenop geholpen. Achteraf heeft deze periode Moggre geholpen in het leren aangeven van haar grenzen, waardoor ze nu een leuker leven heeft.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Roos Moggré (@roosmoggre_)

Carrière

Haar carrière begon Moggre bij de regionale radio van Utrecht, waarna zij overstapte naar de regionale tv zender van Utrecht. In januari 2008 zette Rozemarijn Moggre de eerste grote stap in haar carrière door het jeugdjournaal te gaan presenteren, hiermee verkreeg zij landelijke bekendheid. 21 september 2012 maakte Moggre de overstap naar het “volwassenen” NOS journaal. Daarnaast presenteerde Moggre grote evenementen, zoals verkiezingsdebatten. Waar het in coronatijd met de meeste carrières even wat minder ging, kon Moggre zeggen dat het haar juist voor de wind ging. Ze kreeg allerlei grote opdrachten zoals EenVandaag, Proost! en Moggre was tafeldame bij het laatste seizoen van De Wereld Draait Door.

Proost!

Voor zekerheid gaat Moggre niet. Ze heeft al meermaals een baan opgezegd terwijl ze een vast contract had, om een tijdelijke opdracht te gaan doen. Ook om te starten met een programma als Proost! is wel wat lef nodig. Proost! is het zelfbedachte programma van Moggre, het ontstond in coronatijd en is vooral bedacht met het idee het ook eens over iets anders dan corona te hebben. De inhoud van het programma ziet op muziek, boeken, poëzie en goede gesprekken. Maar, niet te uitbundig. Het idee van het programma is dat het troost en afleiding biedt tijdens de rare coronatijd, het moet geen dom zaterdagavond feestje worden volgens Moggre.

Goedemorgen Nederland

Moggre presenteerde een tijd lang het ochtendprogramma Goedemorgen Nederland, samen met onder meer Maaike Timmerman. Dit ging echter ten koste van haar gezondheid. Roos Moggre kwam aan en haar sociale leven ging er op achteruit. Sinds ze is gestopt met dit programma zegt ze weer veel beter in haar vel te zitten en is ze afgevallen. Moggre geeft aan dat ze een avondmens is, een ochtendprogramma presenteren als avondmens is niet zo makkelijk. Moggre is overgestapt naar het programma EenVandaag. De presentatrice stelt dat er bij dit programma meer diepgang is, het is meer gericht op onderzoeksjournalistiek en achtergrondrapportages.