Sterren op TV
Arjan Mos, Wessel Saarloos, Brigitte Koolen in De Rijdende Rechter

Auteur: Senna Reimink

Datum: 6 november 2017

Laatst Geüpdatet: 6 november 2017

Dirk Verus, Martin Vos en Rian van Sijll in De Rijdende Rechter

Dirk Verus zit in De Rijdende Rechter tegenover Martin Vos en Rian van Sijll. De buren leven in onmin met elkaar nadat Dirk erachter is gekomen dat zijn buren een gat in zijn garagedak hebben gemaakt. Hij heeft nu dan ook besloten om in te grijpen. Tegelijkertijd hebben de buren echter ook nog een appeltje te schillen met Dirk Verus. Het is aan De Rijdende Rechter om voor eens en altijd de kou uit de lucht te helpen.

Dirk, Martin en Rian in De Rijdende Rechter

Dirk Verus komt er pas als hij zijn garage leeghaalt achter dat er een gat in zijn garagedak is gemaakt en een balk op zijn dak is geplaatst. Hij besluit vervolgens verhaal te halen bij Martin Vos en Rian van Sijll, maar zij zijn daar zeker niet van gediend. Dirk heeft tenslotte jarenlang geklaagd over het dak, maar was niet bereid om mee te betalen aan de reparaties.

Nu besluit Dirk Verus naar De Rijdende Rechter te stappen. Tegelijkertijd hopen zijn buren daar ook een ander geschil op te kunnen lossen. Zij vinden dat de houtkachel van hun buurman namelijk te veel stankoverlast veroorzaakt. Aflevering Lak aan ‘n gratis dak is op dinsdagavond 7 november 22.25 uur te zien op NPO 1.

De Rijdende rechter in de afgelopen weken
➡ 
Familie Juffer en Van de Brug in Hard tegen Hard
➡ Monique en Adama tegenover Ralf en Leonie: Noaberschop op de schop
➡ Wiel van Herten en Lenie en de bromtoon