Sterren op TV
Dirk-van-Duijvenbode--150x150

Auteur: Senna Reimink

Datum: 4 juni 2021

Laatst Geüpdatet: 4 januari 2023

Dirk van Duijvenbode, de Titan of Aubergenius

Dirk van Duijvenbode, ook wel bekend als Titan of Aubergenius, is geboren op 30 juni 1992 in Katwijk aan Zee. Van Duijvenbode is een professioneel darter die uitkomt voor de PDC.

Begin carrière

De rechtshandige darter Van Duijvenbode was op jonge leeftijd al succesvol. Zo wist hij in 2011 al de finale te behalen op de vijftiende jeugdwedstrijd van de PDC. De finale verloor hij van Paul Barham met 4-2. In 2013 bereikte hij ook al tweemaal de finale in twee Challenge tour evenementen. Die hij verloor hij aan Rowby-John Rodriguez en Jan Dekker met 4-1 en 4-3. In 2014 speelde hij zijn eerste grote internationale toernooi, de German Darts Championship. Hier wist hij de tweede ronde te behalen, waarna hij werd uitgeschakeld door Wes Newton.

In 2015 gooide Van Duijvenbode zijn eerste negendarter bij een jeugdtoernooi van de PDC. In dat zelfde jaar speelde hij ook zijn eerste European Darts Championship waar hij strandde in de eerste ronde. Een jaar later speelde hij op het grootste PDC toernooi, genaamd het PDC Wereldkampioenschap. Helaas kwam hij niet verder dan de eerste ronde die hij verloor van Raymond Van Barneveld met 0-3. In 2020 bereikte hij de finale van de World Grand Prix. Die verloor hij van Gerwyn Price met 2-5.

Persoonlijk

Van Duijvenbode heeft zijn bijnaam te danken aan zijn opkomen tijdens zijn eerste WK wedstrijd waarbij hij opkwam met een aubergine. Dit deed hij omdat hij werkt als administratief medewerker bij een auberginekwekerij. Ook staat hij bekend om zijn excentrieke walk-on waarbij rawstyle muziek wordt gedraaid. Tegenwoordig komt hij op met ‘Just Like You’ van DJ Radical Redemption.