Sterren op TV

Diego Costa de man van Eva van Esch

Diego Costa is de man van Eva van Esch, een Nederlandse politica namens de Partij voor de Dieren. Vriend Diego Costa is geboren en getogen in São Paulo, in Brazilië, maar woont inmiddels samen met Eva van Esch en hun twee kinderen (een tweeling) in Utrecht.

Diego Costa man Eva van Esch

Diego Costa woont inmiddels al een flinke tijd in Utrecht. De Braziliaan is dol op fietsen en bier drinken (los van elkaar, uiteraard), maar spendeert het gros van zijn tijd in zijn eigen restaurant: Punk Dog, dat vegan food met een Braziliaans tintje serveert in Utrecht.

De specialiteit van het huis is de vegan hot dog, een lekkernij dat gemaakt wordt zonder dat er enig dierenleed aan te pas komt, klinkt het. Natuurlijk sluit die handelswijze volledig aan bij de vegetarische Eva van Esch, die niet voor niets lid is van de Partij voor de Dieren.

Eva van Esch politica Partij voor de Dieren

Eva van Esch zag voor het eerst het levenslicht in Hurwenen, in 1986. Ze heeft Journalistiek en Milieu- en Maatschappijwetenschappen gestudeerd op de Radbout Universiteit en begon in 2010 bij de Partij voor de Dieren. Vier jaar later werd ze gemeenteraadslid in Utrecht.

Ook is ze communicatiemedewerkster en social media-manager op het bureau van de partij. In november 2017 sleepte Van Esch als partijleidsters twee zetels binnen met de PvdD. In 2019 belandde ze bovendien in de Tweede Kamer, als vervangster van Marianne Thieme.

Eva van Esch en Diego Costa hebben een tweeling

Een jaar daarvoor, in 2018, beviel Eva van Esch van een tweeling met haar man Diego Costa: Luna en Majú. Sindsdien doet ze vier dagen per week politiek werk, op de andere dagen ‘moederwerk’. “Soms ingewikkeld om die dingen te combineren”, erkende Eva al eens in het Brabants Dagblad, “maar met goed organiseren kom je een heel eind.” Bovendien heeft Eva van Esch natuurlijk altijd haar man Diego Costa om op te kunnen leunen!

Geplaatst door Diego Costa op Woensdag 20 november 2013

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Eva van Esch (@evavanesch_pvdd)