Sterren op TV
Dianne Liesker Ruben en de idioten

Auteur: Senna Reimink

Datum: 22 augustus 2016

Laatst Geüpdatet: 7 maart 2017

Dianne Liesker maakt ons allemaal aan het lachen

Dianne Liesker is één van de stand-up comedians die Ruben van der Meer bijstaat in het programma Ruben en de Idioten. De 42-jarige vrouw gaat niets uit de weg, zo blijkt wel uit het feit dat ze meedoet aan het programma. Gespaard wordt ze in ieder geval zeker niet door Van der Meer. In het verleden kwam Dianne Liesker ook al eens voorbij in de realityserie De Zeven Zeeën, een programma op NPO 3. Maar wie is Dianne Liesker nou eigenlijk?

Dianne Liesker alias Dian Liesker

Dianne Liesker, die zichzelf ook regelmatig Dian Liesker noemt, heeft haar wortels in Geldrop liggen. Op 3 april 1974 werd ze daar geboren, maar lang heeft ze er niet gewoond. Al gauw volgde een verhuizing naar Leek. Tegenwoordig woont de voormalig student van de School voor Journalistiek van Zwolle in Amsterdam. Voordat ze daar aan de slag ging, zat ze zes jaar lang op de middelbare school De Waezenburg waar ze slaagde voor haar VWO-diploma. Na haar studie hebben we Dianne Liesker, die getrouwd is met Floris Liesker, leren kennen als een echte comédienne.

Vanaf 2006 is het razendsnel gegaan met Dianne Liesker. Liesker timmerde zo hard aan de weg dat ze het in dat jaar schopte tot de halve finale van de Culture Comedy Award, de grootste stand-up comedy prijs van Nederland en België. Een jaar later ging ze voor twee jaar aan de slag met Comedytrain en in 2010 schopte ze het tot de halve finale van het Camerettenfestival. Naast onder andere haar eigen programma Ik blijf verdomme hier, bouwde ze ook naam op door meermaals op de televisie te verschijnen. We zagen haar bij De Zeven Zeeën en bij Hete Hangijzers. Ook kwam ze eens voorbij bij Spuiten & Slikken. In de showreel hieronder zien we Dianne in volle glorie. Liesker heeft overigens ook nog als verslaggeefster gewerkt bij onder andere Ministerie van Defensie en Hart van Nederland.

Dianne Liesker in Ruben en de Idioten

Dianne Liesker is vanaf 29 augustus ook te zien in Ruben en de Idioten op NPO 3. Samen met onder andere Soundos El Ahmadi moet ze antwoorden zoeken op vragen die in het hoofd van Van der Meer afspelen. Eén van de vragen waar Liesker antwoord op moet zoeken, is hoe het voelt om overreden te worden door een trein.

Het is dus duidelijk dat zij en haar collega’s niet gespaard gaan worden door Ruben van der Meer. In onderstaande video alvast een voorproefje, al wordt Dian hier nog gespaard door Ruben!

 

Dianne Liesker is te volgen via Instagram en Facebook.