Sterren op TV
Diana Christina Spoorloos Colombia

Diana en Christina blikken met Spoorloos terug op hereniging

Diana en Christina riepen in 2007 de hulp van Spoorloos in om op zoek te gaan naar hun familie in Colombia. De twee meisjes groeiden op in Twente, maar wilden meer weten over hun verleden. Deze zomer blikt Spoorloos terug op oude afleveringen en gaat het programma na hoe het contact is verlopen.

Diana en Christina uit Colombia in Spoorloos

Diana en Christina uit Colombia schakelden Spoorloos in, omdat zij nauwelijks informatie over hun roots hadden. De meiden uit Hengeveld werden geboren in Colombia, maar leefden daar slechts een paar jaar. Toen Diana twee was en Christina drie jaar oud werden ze geadopteerd door een familie uit Twente. Diana en Christina zaten in Bogota in een kindertehuis. Terwijl de kinderen opgroeiden in Nederland kregen ze, naarmate ze ouder werden, steeds meer vragen over hun biologische ouders. Wie waren de ouders van Diana en Christina?

Het NPO-programma Spoorloos werd aangeschreven om de vragen van de meisjes te beantwoorden. Presentator Derk Bolt vertrok naar het Zuid-Amerikaanse land om op zoek te gaan naar de biologische ouders van de zusjes. Het lukte Derk Bolt om meer informatie over ouders van Diana en Christina te vinden. De presentator had niet alleen goed nieuws voor het tweetal. De moeder bleek namelijk overleden, maar de vader leefde nog wel. Ook bleken Diana en Christina een halfbroer te hebben.

Hoe gaat het nu met Christina en Diana van Spoorloos?

Hoe gaat het nu met Christina en Diana, tien jaar na de uitzending van Spoorloos? In een speciale aflevering blikt het programma van de KRO terug op de hereniging en is te zien hoe het contact is verlopen, nadat de camera’s van Spoorloos waren vertrokken. Hebben Diana en Christina nog steeds contact met de familie uit Colombia, of bleef het bij die ene ontmoeting? Derk Bolt ging met Spoorloos op zoek naar antwoorden.

Dat de Spoorloos-aflevering van Diana en Christina uitgerekend nu op televisie verschijnt is grote toeval. Vorige week werden Derk Bolt en zijn cameraman Eugenio Follender ontvoerd in Colombia, door guerrillabeweging ELN. Bijna de hele week werden Bolt en Follender vastgehouden. Afgelopen weekend kwamen de twee vrij. Vanwege de ontvoeringszaak in Colombia en het feit dat de Spoorloos extra-aflevering over Colombiaanse meisjes ging was het even onzeker of de aflevering wel uitgezonden zou worden op 26 juni. Uiteindelijk werd besloten om Spoorloos gewoon uit te zenden op NPO 1, waarin te zien is hoe Derk Bolt Diana en Christina weer op zoekt en ontdekt hoe het nu met ze gaat.