Sterren op TV
Maxim Hartman

Deze heftige gebeurtenissen vormden Maxim Hartman als persoon

Maxim Hartman werd geboren op 13 augustus 1963 in Delft. Hij is een televisiemaker, acteur en presentator. Hij werd bekend bij het grote publiek als de helft van het duo Rembo en Rembo. Daarna heeft hij vele programma’s geproduceerd en gepresenteerd. De televisiemaker staat voornamelijk bekend om zijn provocerende stijl.

Inhoudsopgave

Rembo & Rembo

Hartman startte zijn carrière in 1987 bij het programma Rembo & Rembo dat hij maakte voor het VPRO-programma Villa Achterwerk. Hij maakte daarnaast nog vele andere programma’s voor VPRO, zoals Lekker Dansen, WakNouZie, Schepper de Schep, Presentator Skip.

Diverse presentatieklussen

Eind jaren negentig maakte Maxim Hartman de overstap naar commerciële televisie. Hij presenteerde diverse programma’s voor Veronica, zoals Mooi Meegenomen en Speurders. Hij was ook te zien als presentator bij programma’s op Net5 en Tien. Hartman presenteerde drie jaar lang het programma Tante in Marokko. Hij was ook regelmatig te horen als voice-over in, zoals Man Bijt Hond en reclames voor Toyota. Samen met Waldemar Torenstra presenteerde Harman de talkshow Ze is van Mij in 2010. Dit programma werd een groot succes en het werd uitgezonden op Nederland 3. Hartman deed zelf als deelnemer mee aan Peking Express VIP, Expeditie Robinson en De Slimste Mens.

Eigen Omroep Maxim

In 2011 startte Maxim Hartman zijn eigen omroep, genaamd Omroep Maxim. Onder de vlag van de VPRO wilde de presentator vernieuwde televisie ontwikkelen. Hij presenteerde het programma MaximLive en DumpertReeten voor GeenStijl. In 2014 lanceerde de Delftenaar zijn eerste programma Nog meer voor mannen op RTL7.

Sportpresentator

In 2016 en 2017 werkte Maxim Hartman een tijdje voor NOS Studio Sport. Hij had een rubriek in de uitzendingen van Eredivisie op Vrijdag. Daarnaast ging hij voor Voetbal Inside samen met Glenn Helder naar Spanje om van El Clasico een reportage te maken. Dit programma werd een enorm groot succes en het duo presenteerde vervolgens ook de wedstrijd Manchester United tegen Liverpool. Maxim Hartman presenteerde daarna ook de Tour de France 2017.

Leven als single

Maxim Hartman is open over zijn relaties met verschillende vrouwen. In een interview met Viva vertelde hij dat hij op een gegeven moment vier vriendinnen had: ,,Ik had leuke avonden met alle vier. Vaak dacht ik: beter dan dit gaat het niet worden.” Uiteindelijk koos hij voor een van deze vier vrouwen. ,,Mijn huidige vriendin is inderdaad één van hen. Zij heeft de strijd gewonnen. Het is best fijn om je niet echt te binden.” Wie de huidige vriendin is van de presentator is onbekend.

Verlies zoon

Maxim Hartman’s zoon overleed in 2020 op 33-jarige leeftijd aan de gevolgen van leukemie. In het weekblad Story vertelde hij openhartig over het verlies van zijn zoon: ,,Ik kan me heel goed voorstellen dat dat voor andere mensen heel anders is, want het is niet zomaar iets om mee te maken. Dat weet ik eigenlijk ook niet precies. Ik ben er zelf ook wel eens verbaasd over. Soms denk je bijna: is dit wel normaal? Eigenlijk zou ik helemaal naar de tyfus moeten zijn.”