Designdroom Deelnemers

Designdroom SBS6

Designdroom is een talentenjacht op SBS6, waarin kandidaten het tegen elkaar opnemen met als inzet de titel Beste interieurdesigner van Nederland. Jeroen van der Boom heeft de presentatie in handen, met juryleden Kim Wolthof en Monique van der Reijden.

Designdroom seizoen 1 2017

Iedere kandidaat krijgt bij Designdroom een eigen woonbox. Het doel is om iedere week de woonbox om te toveren tot een waar paleis. Er is één ding heel belangrijk: elke box moet een exacte kopie van de werkelijkheid worden. Jeroen gaat op pad bij mensen die woonkamer, slaapkamer of zolder willen laten designen. Hij vraagt ze exact wat hun wensen zijn voor hun interieur. De designers krijgen vervolgens een briefing met alle wensen die de bewoners hebben. En daarmee moeten ze aan de slag.

De kandidaten krijgen slechts 36 uur de tijd om te ontwerpen, te shoppen en te stylen. Als de ontwerpen af zijn, dan gaan de designers alles binnen een uur shoppen. Dat wordt dus sprinten door de IKEA in die onhandig rijdende karretjes. Terug in de studio is het zaak om van een lege ruimte een volledig ingerichte kamer te maken. Meubels in elkaar zetten, behangen, schilderen en uiteraard alles stylen. De jury beoordeelt daarna welke kandidaat naar huis moet en de bewoners die de opdracht hebben uitgezet krijgen de laatste stem. Zij kiezen daarmee de winnaar van de week.

Deelnemers Femke Stef
Savannah Susan
Babette Allon