Sterren op TV
Dennis Weening

Auteur: Senna Reimink

Datum: 10 februari 2016

Laatst Ge├╝pdatet: 10 februari 2016

Dennis Weening, van Jehova’s Getuige tot alleskunner

Dennis Weening is op het moment van schrijven weliswaar nog maar 38 jaar oud, toch heeft de in Den Haag geboren alleskunner al een goedgevulde CV opgebouwd. De huidig presentator van onder andere Bizarre Eters en Battle on the Dancefloor, blijkt ook nog eens muzikaal te zijn. Zo was hij in het verleden werkzaam bij 3FM en is hij een van de bandleden van Spider Rico.

Bij het brede publiek lijkt Dennis echt door te zijn gedrongen toen hij in 2008 meedeed aan het altijd veelbesproken programma Wie is de Mol?. Met Pieter Jan Hagens als presentator bleek tijdens de ontknoping op 6 maart 2008 dat Dennis de mol was. Edo Brunner kroonde zich op zijn beurt tot winnaar van seizoen 8.

Een aantal jaar later ging Dennis samen met Klaas van der Eerden aan de slag om commentaar te leveren bij het altijd lachwekkende programma Wipeout. Als voice-over van dat programma viel al gauw op te merken dat Dennis over een uitputtende bron van humor bestaat.

Dennis Weening als presentator

Tegenwoordig is Dennis regelmatig te zien als presentator. So You Think You Can Dance, Expeditie Robinson, The Pain Game en Project P: Stop Het Pesten, het kwam allemaal voorbij. Tegenwoordig is deze hunk, die overigens is opgevoed als Jehova’s getuige, de presentator van onder andere Bizarre Eters, De Vijftien Vetste Video’s van Vandaag en Battle On The Dancefloor.

 

 

Dennis Weening en De Kraaien

In 2011 werd er een nieuwe Nederlandse rapformatie geboren. De Kraaien, die regelmatig een optreden weggeven voorafgaand aan wedstrijden van ADO Den Haag, brachten in 2012 de hit ‘Ik vind je lekker’ uit. Later volgden meer nummers die de top 40 haalden. Dennis blijkt de manager te zijn van die band.

Wil je niks missen van deze hunk? Volg Dennis Weening dan op Instagram, Twitter en Facebook.