Sterren op TV

Auteur: Senna Reimink

Datum: 12 januari 2020

Laatst Geüpdatet: 30 december 2022

Dennis Spanhaak kandidaat in Expeditie Robinson NL vs. BE

Dennis Spanhaak behoort tot de kandidaten van Expeditie Robinson NL vs. BE, waarin kampen van Nederland en België het tegen elkaar op gaan nemen. Daarmee komt een langgekoesterde droom van Dennis eindelijk uit.

Dennis Spanhaak in Expeditie Robinson NL vs. BE

Dennis Spanhaak is 27 jaar en komt uit Joure, waar hij werkt als trappenmaker en als bartender bij Café de Stam. In 2017 vertelde Dennis al eens dat hij maar wat graag aan Expeditie Robinson mee zou willen doen: “Van jongs af aan kijk ik het programma al en toe zei ik altijd al: als ik 18 ben, ga ik ook mee doen. Toen ik 18 was, mochten alleen BN’ers meedoen. Dat vond ik jammer.”

“Ik hoopte dan ook dat het ooit weer een keer met onbekende Nederlanders zou zijn. Dit jaar is dat het geval en ik zet dan ook alle zeilen bij om in de top-50 te eindigen”, zei hij destijds in een interview met de Jouster Courant.

Dennis droomde jarenlang van deelname aan Expeditie Robinson

Zijn tactiek verklapte Dennis destijds ook al. “Ik ga echt meedoen als teamplayer, maar uiteindelijk zorg ik er wel voor dat ik degene ben die als eerste over de finish komt. Bij de eerste proeven ga ik niet meteen voor de winst, ik ga natuurlijk wel mijn best doen, maar als je echt sterk begint, lig je er al snel uit.”

En wat lijkt hem het aller leukst aan het survivalprogramma? “De spellen om immuniteit te winnen, het survivallen en het zonder de Westerse wereld te zijn. Het leven op een onbewoond eiland lijkt me mooi. Je eigen eten zoeken, je eigen slaapplek bouwen en elke dag bezig zijn met overleven. Een beetje het jagersgevoel.”

Dennis uit Expeditie Robinson heeft een vriendin

Getuige een schattig kiekje op zijn Facebook heeft Dennis Spanhaak een relatie: hij pronkt met de knappe blondine Frija, met wie hij zelfs al op reis ging naar Nieuw-Zeeland, aan zijn zijde.

Bij de productie heeft men alvast een hoge pet op van de enthousiaste Fries. Er valt op zijn profielpagina te lezen dat hij ‘geen moment stil kan zitten’. “Hij is enthousiast, goudeerlijk en kan slecht tegen mensen die liegen. Een spannende combinatie dus met teamgenoten die daar een stuk minder moeite mee hebben.”

“Dennis is geen keiharde tactische speler; hij zal zich in eerste instantie gedeisd houden en zijn oor goed te luisteren leggen. Vervelen is geen optie voor hem, dus hij wil altijd bezig blijven op het eiland. Een uitdaging voor zijn kampgenoten”, wordt er geschreven. Wij zijn razend benieuwd!