Sterren op TV
Dennis Schouten dit wist je nog niet.v1

Auteur: Ian Blankenvoorde

Datum: 20 juli 2023

Laatst Geüpdatet: 20 juli 2023

Dennis Schouten: dit wist je nog niet

Dennis Schouten, wie kent hem eigenlijk niet? Hij was jaren te zien als verslaggever bij PowNed. Daarna presenteerde hij samen met Bram Krikke het NPO-programma ‘Onrecht!’.

Dat programma wordt inmiddels gepresenteerd door Mark Baanders en Niels Oosthoek. Samen met zijn partner-in-crime Mark Baanders begon hij YouTube-kanaal ‘RoddelPraat’. Nu presenteert hij het programma samen met Jan Roos

Ondanks dat de jonge Twentenaar goed af lijkt te gaan, is het niet wat het lijkt. Dennis had een lastige jeugd en struggelt de afgelopen jaren met zijn mentale gezondheid.

In dit artikel lees je alles over Dennis Schouten, van zijn jeugd tot de heftige steekpartij, en uiteraard komt zijn prachtige vriendin ook naar voren.

Wie is Dennis Schouten
© Instagram @dennis_schouten95

Inhoudsopgave

Wie is Dennis Schouten?

Dennis Schouten, is een 28-jarige presentator, verslaggever en journalist die bekend werd door zijn baan bij PowNed. Hij was hier vanaf 2016 tot en met 2020 te zien. Zijn eerste video ging direct viraal. Dennis, is geboren in Glanerbrug. Hij heeft één broer en één zus. 

Dennis groeide enkele jaren op met zijn vader Marcel en moeder in Glandenburg in een mooie vrijstaande woning. De moeder van Dennis dacht dat er van alles mis met hem was.

Van haar moest hij naar speciaal onderwijs en continu naar de dokter. Dennis, kreeg medicatie die hij eigenlijk niet mocht hebben.

Toen zijn moeder en zijn vader uit elkaar gingen, ging Dennis bij zijn vader wonen. Het ging  direct een stuk beter met hem. Niet heel veel later begon de RoddelPraat-maker aan een opleiding aan het ROC van Twente.

Nadat de 27-jarige Schouten zijn MBO-diploma behaalde, wilde hij doorsturen. Dennis, begon met de opleiding ‘Mediastudies’ aan de Saxion Hogeschool in Enschede. Een diploma behaalde hij nooit, de presentator ging al snel aan de slag bij PowNed.

Achteraf bleek dit de juiste stap, hij brak al snel definitief door.

Dit is de nieuwe vriendin van Dennis Schouten
© Instagram @noavanwirdum

Dit is de nieuwe vriendin van Dennis Schouten

In de afgelopen jaren heeft Dennis al heel wat vrouwen verslonden.  Hij had onder meer een relatie met Dragić, Romée, Laura Balatoni en Lotte van der Zee.

Dennis, is op dit moment dolgelukkig met de bloedmooie Noa van Wirdum. Hij heeft al sinds de paasdagen jaar een relatie met zijn nieuwe vriendin. Ze hebben samen ook de ‘paasdagen’ gevierd. Dit was de eerste keer dat Dennis bij zijn schoonouders thuis kwam.

Noa van Wirdum, de nieuwe vriendin van Dennis, woont in Ede. Ze woont hier samen met haar ouders en zus. De vriendin van Dennis is echt een ‘paardenmeisje’, ze werkt namelijk als paardentrainer. Het verbaasd ons enigszins hoe lang het al goed gaat.

Dennis Schouten heeft een slechte relatie met zijn moeder 

Dat Dennis een slechte relatie heeft met zijn moeder, weet heel Nederland. Er is geen uitzending van RoddelPraat waarin het niet ter sprake komt. Dennis Schouten, heeft een slechte band met zijn moeder, omdat zijn moeder volgens hem het syndroom ‘Münchhausen by proxy’.

De ouder denkt bij dit syndroom dat  hun eigen kind ziek is.

Dit heeft ervoor gezorgd dat Dennis naar speciaal onderwijs ging, meermaals per week bij de dokter kwam en enorm veel medicijnen geslikt heeft zonder dat dit nodig was.

Hij is neergestoken
© Instagram @dennis_schouten95

Hij is neergestoken

Dennis Schouten, is op 3 maart in zijn hoofd gestoken. Hij was in een café in Hengelo aan het praten met een man, toen hij uit het niets in zijn hoofd werd gestoken. De 28-jarige Dennis deed op 4 maart aangifte.

De geboren Twentenaar deelde het nieuws op zijn Instagram-account. Het ging toen al naar omstandigheden goed met hem. Gelukkig, heeft Dennis er niets aan overgehouden. De verhalen gaan dat Dennis is neergestoken door een Twente supporter.

Dennis heeft één broer en één zus
© Instagram @dennis_schouten95

Zijn broer en zus 

Dennis, heeft één broer en zus. Hij heeft een goede band met zijn zus Celine die ook regelmatig in de spotlights staat. In het weekend gaan broer en zus vaak samen uit. Elk weekend zijn ze te vinden in ‘Café Santé Enschede’. Celine, zal het zelfs gedaan hebben met de eigenaar van het café.

Met zijn broer heeft Dennis een mindere band. Hij zat zelf meerdere keren vast in de gevangenis. Ondanks heeft hij een uitkering gekregen van de overheid, toen was het groot feest in huize Schouten.

Hij presenteert met Jan Roos RoddelPraat
© Instagram @dennis_schouten95

Hij presenteert met Jan Roos RoddelPraat

We kennen Dennis Schouten nu van zijn programma RoddelPraat. Dit programma presenteert hij samen met Jan Roos. Elke woensdag om 18:00 uploaden ze een video op hun YouTube-kanaal.

Wekelijks heeft het programma honderdduizenden kijkers. Omdat ze geen advertenties kunnen tonen, verdienen ze hier geen geld mee.

Toen het niet meer mogelijk was om de advertenties aan te zetten, zijn ze ‘back-me’ begonnen. Je kunt Jan en Dennis steunen voor 5 euro per maand. Als je dit doet, krijg je een extra uitzending in je mail.

Hierin zitten alle fragmenten die ze niet uitzenden op YouTube.

Dennis zijn vader werkte zijn hele leven als kaasboer

De vader van Dennis is ondanks met pensioen gegaan. Hij werkte zijn hele leven als kaasboer op de markt in de regio Twente. Met zijn bedrijf ‘Kaashandel Schouten’ verkocht hij allerlei soorten kaas. De zestiger mag inmiddels genieten van zijn pensioen. En dat is dik verdient. 

Dennis Schouten deed mee aan Expeditie Robinson 
© Instagram @dennis_schouten95

Dennis Schouten deed mee aan Expeditie Robinson 

Dennis, deed samen met onder anderen Annemiek Koekoek, Défano Holwijn, Britte Lagcher,  Jan van Halst, John de Bever. René van Meurs en Sylvana IJsselmuiden mee aan ‘Expeditie Robinson’. Hij moest al snel het spel staken. 

Hij verliet de aflevering omdat hij last had van gezondheidsproblemen.

Hij had een relatie met Lotte van der Zee
© Instagram @lotte_zee

Hij had een relatie met Lotte van der Zee

Dennis, had jarenlang een relatie met Lotte van der Zee. Ze was ‘Miss Teen’, en had een relatie met de verslaggever.  Tijdens een ski-vakantie is Lotte van der Zee overleden aan de gevolgen van een hartaanval.

Dennis wilde een relatie met Juultje Tieleman
© Instagram @juultjetieleman

Dennis wilde een relatie met Juultje Tieleman

Presentator en RoddelPraat-maker wilde een relatie met de bloedmooie Juultje Tieleman. De 28-jarige YouTuber silde regelmatig in de DM van Juultje. Ze had een relatie met Gio Latooy, die nu een relatie heeft met Jade Anna.

Toen Juultje geen interesse bleek te hebben in Dennis, vertelde hij in een uitzending van RoddelPraat dat ze van ‘YouTuber naar YouTuber’ hopte.  De vriendin van Danique Hosmar en Monica Geuze heeft op dit moment een relatie met Koen van Heest van ‘De Bankzitters’.


Dennis, vindt Juultje een supermooie vrouw, alleen ze heeft een slechte persoonlijkheid. Dat meldt onder andere Don de Jong.

Dennis Schouten heeft een hekel aan heel bekend Nederland

Tijdens de uitzendingen van het YouTube-kanaal RoddelPraat is wel duidelijk geworden dat Dennis een hekel heeft aan heel bekend Nederland.

Hij suggereerde al dat Erland Galjaard, was vreemdgegaan. Erland, is al jaren de man van Wendy van Dijk. Dennis, heeft ook een hekel aan Martien Meiland, Chantal Janzen, Montana Meiland, Marco Geeratz, Maxime Meiland en Erica Renkema.

Hoe oud is Dennis?

Dennis, is geboren op 20 juli 1995 in Glanerbrug. Hij is momenteel 28 jaar oud.

Waar komt Dennis vandaan?

Dennis, is geboren in Glanerbrug. 

Hoe lang heeft Dennis bij PowNed gewerkt?

Dennis, werkte vanaf 2016 tot en met 2020 bij PowNed.

Welk programma presenteerde Dennis met Bram Krikke?

Dennis presenteerde samen met Bram Krikke NPO-programma ‘Onrecht!’

Wat vindt Dennis Schouten van Robbert Rodenburg?

Dennis, noemde Robbert Rodenburg meermaals ‘glimworm’. De 28-jarige Schouten noemde de ex van Maxime Meiland zo, omdat hij er erg glad uitziet.

Heeft Dennis het bed gedeeld met Famke Louise?

Ja, Dennis heeft het bed gedeeld met Famke Louise. Zij heeft nu een relatie met Denzel Slager.

Was Dennis te zien bij First Dates?

Dennis, heeft meegedaan aan ‘First Dates’. Zij date herkende hem niet. 

Was Dennis Schouten te zien in het Jachtseizoen?

Ja, de presentator deed mee aan ‘Het Jachtseizoen’. Dat programma wordt gemaakt door Giel de Winter, Thomas van der Vlugt en Stefan Jurriens.