Sterren op TV
Dennis Schouten First Dates

Dennis Schouten, garantie voor ophef, reuring en gebroken vrouwenharten

Dennis Schouten is vooral bekend van zijn werk als journalist voor PowNed en zijn latere programma RoddelPraat, samen met Jan Roos. Hij werd geboren in Enschede, op 25 juli 1995. Hoewel hij een studie hbo media, informatie en communicatie volgde aan Saxion Hogescholen in Enschede, stopte hij daar in 2016 voortijdig mee om voor PowNed te gaan werken. Hij was daarvóór ook al twee jaar actief op sociale media met zijn YouTube-kanaal Geen Commentaar. Hij bleef ook voor PowNed op sociale media webseries maken en stond financierde die zelfs voor een deel.

Inhoudsopgave

Dennis Schouten bij Veronica Inside

Dennis Schouten werkte ook voor het televisie- en radioprogramma Veronica Inside. In 2020 ontving dat programma Gouden Radio Ring. Dennis ging weer aan de slag als verslaggever voor Veronica Inside toen het radioprogramma naar de ochtend werd verplaatst.  Daar had Dennis een uitgebreide campagne voor gevoerd.  Tijdens zijn werk voor deze omroep is hij een keer getroffen door een TIA, toen hij Dico Koppers interviewde.

De webseries van Dennis Schouten

Dennis Schouten maakte voor PowNed de weberies Dennis in Albufissa  in 2018 en Dennis in Cherso in 2020. Voor deze series legde hij verslag van de feestvakanties van jongeren op de populaire vakantiebestemmingen Albufeira en Chersonissos.  Later maakte hij de webserie Roddelpraat samen met Jan Roos. Deze serie zendt nog steeds iedere woensdag een aflevering uit op het gelijknamige Youtube-kanaal.

Voor betaalde abonnees van zijn kanaal maakte hij in 2021 een soortgelijke webserie met Jan Roos. Jan en Dennis in Mallorca. In eerste instantie zouden die uitzendingen voor iedereen te bekijken zijn, maar daar heeft Dennis vanaf gezien, vanwege de kwaliteit van de show.

Dennis Schouten in opspraak door Roddelpraat

Het programma Roddelpraat van Dennis Schouten heeft in de loop der jaren meerder malen voor opschudding gezorgd. In eerste instantie is het Youtube-kanaal gemaakt in opdracht van Talpa Network. Maar na zeven afleveringen kwam de serie in opspraak vanwege bepaalde uitlatingen tegen de transseksuele YouTuber Nikkie de Jager. Daarna is het kanaal in eigen beheer verdergegaan. Later, in januari van 2021 was Dennis niet meer welkom bij zijn voormalig werkgever Veronica Inside. Radio Veronica zei daarover: [Dennis produceert] content die zich onderscheidt door smakeloze grappen en het kwetsen van mensen.

Dennis Schouten en Famke Louise

Roddelpraat is niet het enige programma waardoor Dennis Schouten op een minder prettige manier in de aandacht is geraakt Hij interviewde Famke Louise over haar standpunten rondom het coronabeleid. Het ging toen over de campagne #ikdoenietmeermee. Toen Dennis haar over haar standpunten vroeg, sloeg ze hem met zijn microfoon. Dennis is dus een journalist die niet alleen verslag legt, maar zelf ook door de jaren heeft om verschillende reden zelf in het nieuws is gekomen. Later claimde hij ook het bed te hebben gedeeld met Famke Louise.

Dennis Schouten in andere televisieprogramma’s

Dennis Schouten is in zijn hoedanigheid als bekende Nederlander in verschillende televisieprogramma’s verschenen. In 2019 was hij deelnemer bij het RTL-5 programma De slechtste chauffeur van Nederland. In 2021 was hij deelnemer van het 21e seizoen van het RTL-4 programma Expeditie Robinson. Hij heeft dat programma voortijdig moeten verlaten op doktersadvies. Daarmee eindigde hij op de 26e plaats in het programma.

Vriendinnen van Dennis Schouten

Dennis Schouten heeft de afgelopen jaren heel wat vriendinnen en scharrels gehad. Zo legde de Tukker het de afgelopen jaren aan met Laura Balatoni, Lotte (Doppie)en nog enkele schoonheden waarvan de naam niet bekend is. Ook claimde Dennis Schouten een tijdje ‘het leuk te hebben gehad’ met Sylvana IJsselmuiden. ,,Wat ik vervelend vind: ik heb het pak en beet twee jaar geleden een tijdje leuk gehad met Sylvana. Ze vindt het altijd heel erg als ik het daarover heb. Dat breekt af aan haar imago ofzo.” Dennis Schouten heeft ook een zus: Celine.