Sterren op TV
Jannes van Houtven, Brihans Gjini, Laurens Raveel, Glenn Brackeva, Alec Erreygers en Andy De Bisschop The Band

Auteur: Senna Reimink

Datum: 15 maart 2017

Laatst Geüpdatet: 23 december 2022

De 6 Vlaamse finalisten van The Band

Glen Brackeva, Jannes van Houtven, Brihans Gjini, Laurens Raveel, Alec Erreygers en Andy De Bisschop zijn de zes Vlaamse finalisten van The Band. De zes mannen uit België slaagden erin om een plekje te verdienen in de liveshows van het programma waarin gezocht wordt naar een nieuwe boyband. In de finale zullen ze bijgestaan worden door zes Nederlanders: Lennart Huijs, Job Dijsselbloem, Joost Boogmans, Wytse Visser, Jelle de Boon en Kai Brasdorp.

Inhoudsopgave

Wie is Glen Brackeva?

Glen Brackeva doet mee aan The Band. De 22-jarige student uit Brakel heeft van kinds af aan eigenlijk maar één droom: samen met andere jongens op een podium staan. Van zingen maakt Glen dolgraag zijn werk en dat is dan ook de reden dat we hem eerder al eens voorbij zagen komen in een andere talentenjacht. Glen probeerde het al eens bij The Voice van Vlaanderen met het liedje Bonfire Heart van James Blunt. Daar draaide niemand zijn stoel voor Brackeva, maar in The Band is de student ergotherapie een stuk populairder. Of hij erin slaagt om van muziek zijn beroep te maken door mee te doen aan The Band, is nog even afwachten.

Glen Brackeva van The Band is te volgen via Instagram en Facebook.

Laurens Raveel in de finale

Laurens Raveel heeft het ook tot de finale van The Band geschopt. De twintigjarige student is woonachtig in Elewijt. Ook deze zanger hebben we eerder al voorbij zien komen in een talentenjacht. De toen zeventienjarige singer-songwriter, die onafscheidelijk is met zijn gitaar, probeerde het in Belgium’s got Talent en schopte het daar zelfs tot de liveshows. Nu staat de student bedrijfsmanagement in The Band ook in de liveshows. Of hij ook daadwerkelijk een plekje krijgt in de boyband, zullen we merken.

Laurens Raveel van The Band is te volgen via Facebook en Instagram.

Alec Erreygers de zanger met baard

Alec Erreygers is een bijzondere verschijning in The Band. De zanger heeft namelijk een baard die je uit duizenden herkent en hij wil er ook niet gauw afscheid van nemen. In het dagelijks leven is Alec al veel met muziek bezig, zo heeft hij een plekje in de hardrockband Plagioat, treedt hij in zijn ééntje vaak op met comedyrock. Erreygers is 22 jaar, woont in Antwerpen en studeert psychologie.

Alec Erreygers van The Band is te volgen via Instagram.

Wie is Jannes Van Houtven?

De 21-jarige Jannes Van Houtven is student toegepaste psychologie, maar heeft ook een grote hobby: entertainen. Met zijn deelname aan The Band is het misschien mogelijk om meer uit zijn hobby te halen. Dat entertainen doet Jannes trouwens op alle mogelijke manieren. Hij kan zingen, gitaar spelen en is graag bezig op het drumstel. Een andere manier waarop hij mensen entertaint, is met zijn YouTube-kanaal BOOM. Samen met zijn stiefbroer wordt regelmatig een video geüpload.

Jannes Van Houtven van The Band is te volgen via Instagram en Facebook.

Andy De Bisschop is zingende postbode

Andy De Bisschop bewijst met zijn deelname aan The Band dat postbodes zo nu en dan meer in hun mars hebben dan je bij voorbaat zou verwachten. Ondanks dat deze 23-jarige jongeman uit Appels niet vaak zingt, heeft hij het toch geschopt tot de liveshows van The Band. Slechts bij de postrondes trekt Andy zijn gouden keeltje open en nu dus ook voor een veel groter publiek.

Andy De Bisschop van The Band is te volgen via Instagram en Facebook.

Brihans Gjini in The Band

Brihans Gjini is een 24-jarige hotelmanager uit Erembodegem. Brihans is niet in België geboren. Hij komt oorspronkelijk uit Albanië en woont pas sinds 1999 in België. Daar deed hij eerder al mee aan Idool en als kind probeerde hij het in Albanië bij Eurosong for kids. Dolgraag ziet Brihans nu met The Band één van zijn dromen in vervulling gaan: Muziek maken met leeftijdsgenoten.

Brihans Gjini van The Band is te volgen via Instagram en Facebook.