Sterren op TV
Davy King

Auteur: Senna Reimink

Datum: 22 september 2017

Laatst Geüpdatet: 24 september 2017

Davy King als Douglas in De Spa na GTST

Davy King is personal trainer Douglas Wessels in De Spa. Het is voor Davy niet de eerste keer dat hij te zien is in een soapserie. Sinds januari 2016 was hij één van de hunks van Meerdijk, de fictieve woonplaats van Goede Tijden, Slechte Tijden. Het model nam daar de rol van Glenn op zich. King was slechts een korte periode te zien in GTST.

Binnenkort krijgt Davy de kans om zijn acteertalenten ook te tonen in de latenight soap De Spa, maar hoe ziet de achtergrond van Davy er eigenlijk uit? De in Leiden geboren acteur heeft een tijdje in de Verenigde Staten gewerkt en was hier te zien in verschillende commercials, maar ook een aantal films.

Davy King is de dertig jaar inmiddels gepasseerd en speelde onder andere in Die Welt, maar je kunt hem bijvoorbeeld ook kennen van verschillende reclamespotjes. Daarnaast was King in 2016 ook te zien in de nieuwe serie Liefdevol.

Inhoudsopgave

Davy King vervult zijn droom als acteur

Davy King was nog maar een jong mannetje toen hij al wist dat hij acteur wilde worden. Als zoon van een Nederlandse moeder en Surinaamse vader volgde hij acteerlessen op een Amerikaanse school in Wassenaar. Daarna maakte King de oversteek naar Amerika, om daar verder te werken aan zijn acteerkunsten op de Liberal Arts School. Vervolgens kreeg hij wat rolletje, maar stroomden de aanvragen voor hem als model ook binnen. Inmiddels is Davy dus weer terug in Nederland. Met rollen in Liefdevol en Goede Tijden, Slechte Tijden is Davy King alvast goed begonnen aan zijn acteercarrière in Nederland. Ook met de Buik Billen Bonus, een commercialreeks van AppieToday, bouwde hij flink wat bekendheid op.

Davy King als Douglas Wessels in De Spa

Davy Eduard King kruipt voor De Spa in de rol van personal trainer Douglas Wessels. Daarmee heeft hij zijn eerste hoofdrol in een soap te pakken. In De Spa heeft Douglas een relatie met Tess, met wie hij gelukkig is en gelukkig wil blijven. Alleen tegen haar is Douglas dan ook oprecht geweest over zijn verleden. Vanaf 2 oktober wordt De Spa uitgezonden op Net5. Het is de eerste latenight soap van Nederland en in de seie zullen familievetes en liefdesperikelen aan de orde van de dag zijn in een modern wellnesscomplex.

Davy King als basketballer

Behalve een uiterlijk waar menig man jaloers op is, talent voor acteren heeft Davy King ook aanleg voor basketbal. Met zijn lengte is King natuurlijk al snel interessant als basketballer, maar dat maakt je niet meteen een goede speler. Model King combineert zijn lengte echter ook nog eens met een flinke dosis talent als basketballer en zat tijdens zijn studie in het collegeteam. Een loopbaan als basketballer kan misschien altijd nog voor Davy…

Volg Davy King op Instagram en Facebook!