Sterren op TV
David Atherton The Great British Bake Off

David Atherton van The Great British Bake Off seizoen 10

David Atherton is in The Great British Bake Off de grote ster van seizoen 10. In 2019 wist de thuisbakker en gezondsheidsadviseur als beste te bakken in de witte tent. Zo  werd David dan ook winnaar van The Great British Bake Off 2019.

David in The Great British Bake Off

David heeft een flinke wandel achter de rug voor hij deelnam aan de Britse variant van Heel Holland Bakt. David Atherton woonde zijn hele jeugd in Rupsward en had vier broertjes en zusjes. Zijn moeder was een fanatiek bakker en dat nam David over. Wel studeerde hij kunst en design, om de gezondheidszorg in te gaan. Hij is adviseur voor vrijwilligers in het buitenland, iets dat zijn moeder ook deed in Papoea-Nieuw Guinea. David werkte zelf in dit land, net zoals Ivoorkust, Nigeria en Ethiopië.

Winnaar David begon als reserve aan TGBBO

Dat David deelnam aan The Great British Bake Off is door toedoen van zijn vrienden bij de pottenbakkersklas. Eerst was hij eigenlijk reserve (!!) en stroomde pas in toen een oorspronkelijke deelnemer afhaakte. Opvallend is dat David niet één keer meesterbakker is geweest, om de finale wel te winnen. Een unicum.

David heeft een vriend: Nik

Op dit moment woont David na zijn optreden in The Great British Bake Off in het zuiden van Londen. Daar woont hij samen met zijn vriend Nik Sariyski, een manager bij Nike. Naast koken doet David ook graag aan fietsen en pottenbakken. De inmiddels 37-jarige David kwam acht jaar geleden uit de kast en laat ook op zijn socials weinig twijfel bestaan over zijn liefde voor Nik. Want op het gros van zijn Instagram-foto’s zijn de twee samen te vinden.