Sterren op TV

Dave Edhard de man van Nina Jurna

Dave Edhard is de man van Nina Jurna, een Nederlandse correspondente voor RTL in Suriname. Ze woont daar al sinds 2000 en schreef er tegens een boek: Van onze correspondent, standplaats Paramaribo.

Dave Edhard man Nina Jurna

Dave Edhard is een filmmaker met Surinaamse roots. Hij zette bijvoorbeeld de docu Mayday in the West, over de onderschatte rol van Suriname in de strijd tegen Duitsland in de Tweede Wereldoorlog, in elkaar.

Dave leerde de kneepjes van het vak door commerciële video’s te maken voor Refos Advertisement, en later als cameraman namens RTL Nieuws in Suriname en omstreken. In 2003 startte hij samen met zijn vrouw Nina Jurna het productiebedrijf Fawaka Creations. Het liefdeskoppel stond daarmee aan de wieg van bijvoorbeeld de documentaire Kid Dynamite, over een Surinaamse jazzmuzikant, en van producties die ook door de BBC en de Braziliaanse tv zijn uitgezonden.

Dave Edhard vriend van Nina Jurna

Dave Edhard woont overigens níét bij zijn vrouw Nina Jurna in Suriname of Brazilië, waar ze ook vaak vertoeft. Nina noemt het dan ook een ‘langeafstandsrelatie’. “We zien elkaar nauwelijks. Ik ben in feite alleenstaand, maar vind dat ook prettig”, zei Nina al eens in gesprek met de Parbode.

Samen hebben Nina Jurna en haar man Dave Edhard twee kinderen: dochter Leila en zoon Zen. Hoewel ze elkaar zoals gezegd slechts sporadisch zien, gaat het nog altijd helemaal naar wens tussen Dave en Nina.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

D&L #project11

Een bericht gedeeld door Dave Edhard (@daveedhard) op

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Mierzoet met @victor_mids en @cindynuboer

Een bericht gedeeld door Dave Edhard (@daveedhard) op