Sterren op TV
Daphne Govers vrouw Michael van Gerwen

Daphne Govers vrouw van Michael van Gerwen

Michael van Gerwen is al jaren gelukkig met zijn vriendin Daphne Govers en sinds de zomer van 2014 is Daphne ook de vrouw van 3 jaars beste darter van de wereld. De van origine kapster reist nu de hele wereld rond met Mighty Mike.

Daphne is allerminst een golddigger, want al voor de echte doorbraak van Michael van Gerwen waren ze een stel. Een kleine tien jaar zijn ze al bij elkaar en de eerste ontmoeting kwam wat toevallig tot stand. Het broertje van Daphne was groot fan van Van Gerwen en zo hebben ze elkaar voor het eerst ontmoet.

Dat was in de eerste jaren dat de ‘kale sloopkogel’ bij de PDC speelde en erg veel moeite had om te wennen aan de nieuwe omgeving. Uiteindelijk bracht zijn vriendin Daphne veel rust in zijn leven.

Inhoudsopgave

Daphne van vriendin naar vrouw van Michael van Gerwen

In die periode was Daphne nog een tiener maar de relatie is nooit meer verbroken. Jarenlang woonden ze in Vlijmen en in dit dorp trouwden ze ook op vrijdag 1 augustus 2014. Een half jaar eerder was Michael van Gerwen voor het eerst wereldkampioen geworden en de dartswereld was goed vertegenwoordigd op het feest. Vincent van der Voort, eveneens topdarter, is de beste vriend van Mighty Mike en dan ook zijn getuige. Ook Nederlander Dirk van Duijvenbode is tegenwoordig razend populair. De Katwijkse darter staat bekend om zijn bijzonder nuchterheid.

Sinds het winnen van de wereldtitel zijn de prijzen in een razend tempo naar Van Gerwen toegekomen en werd de bankrekening ook gespekt. Van Gerwen en Govers verhuisden dan ook naar een alleraardigst optrekje in Gemonde. Tot die tijd werkte Daphne nog fulltime als kapster, maar inmiddels is dat wel veranderd. Ze reizen regelmatig de wereld rond en tussen alle dartstoernooien door is er ook voldoende tijd om van (korte) vakanties te genieten in Azië of in Dubai.

© Instagram

Affaire Van Gerwen snel vergeven

Even leek er een kink in de kabel te komen in het voorjaar van 2015. Michael van Gerwen zou een affaire hebben met Stacey Owen. Deze Engelse zou per sms contact hebben gehad met de darter en een maand later kwam er een ontmoeting met de 24-jarige in een hotel. Owen gaf tegenover The Sun direct aan dat er niets was gebeurd, maar wilde wel duidelijk maken dat de Nederlandse darter ‘een vuile rat’ was.  Er kwam een officiële verklaring van Van Gerwen dat Owen wist dat hij getrouwd was, maar het zijn fout was dat hij contact met haar had gehad. “Mijn aandacht gaat nu uit naar mijn familie en mijn vrouw Daphne, wie ik mijn onvoorwaardelijke excuses aanbied.”

Tegenover SBS Shownieuws lieten Van Gerwen en zijn vrouw Daphne vervolgens weten dat ze haar man heeft vergeten. Wel hadden ze een moeilijke tijd achter de rug. “Dat willen we achter ons laten. We houden zielsveel van elkaar, dat is het belangrijkste.” Inmiddels is er van het slippertje ook weinig meer te merken, zien we Daphne regelmatig als steun en toeverlaat in de zaal zitten tijdens grote toernooien en stuurt het paar vrolijke fotootjes de wereld in.

Zoë en Mike, zoon en dochter van Michael van Gerwen

En sinds begin 2017 kan het stelletje zijn geluk helemaal niet meer op. Niet alleen haalde Michael van Gerwen de wereldtitels darts binnen door in de finale te winnen van Gary Anderson. Ook maakte hij tijdens de huldiging in Vlijmen bekend dat hij binnenkort zijn eerste kindje met Daphne verwacht. In de zomer werd Zoë Van Gerwen geboren en op de Grand Slam of Darts ging ze al met haar ouders mee naar Wolverhampton. Het leverde aandoenlijke beelden op. In april 2020 is zijn zoon Mike geboren, die inmiddels al weer bijna 3 jaar oud is!

© Instagram