Sterren op TV
Dany vrouw Jeroen van der Boom

Auteur: Senna Reimink

Datum: 2 september 2016

Laatst Geüpdatet: 8 oktober 2022

Dany de vrouw van Jeroen van der Boom in Dance Dance Dance

De vrouw van Jeroen van der Boom komt steeds meer in de spotlights te staan. Dany en Jeroen van der Boom doen namelijk samen mee aan Dance Dance Dance. Het paar is al lang gelukkig samen, want ze trouwden in 2011 in het Spaanse Gerona.

Dat gebeurde in een kasteeltje onder de brandende zon. Het was namelijk midden in de zomer. Het werd een intiem feestje. Dany de Wit werd de vrouw van Jeroen van der Boom dankzij Han Koreneef. De vaste tekstschrijver van de zanger heeft ze in het echt verbonden. Ook had Jeroen voor zijn Dany uiteraard een lied. Voor de rest was het een rustig feestje. “Het was fantastisch, echt niet meer normaal”, zegt Van der Boom toen tegenover De Telegraaf.

“We zijn een supersetje. En deze bruiloft is echt ons droompje. Echt, mensen die denken dat trouwen geen toegevoegde waarde heeft, moeten zichzelf nog maar eens goed achter de oren krabben. Vanuit de grond van mijn hart zeg ik dat dit de drie allermooiste dagen van mijn leven zijn”

Dany en Jeroen in Dance Dance Dance

En dat de liefde onvoorwaardelijk is bleek al enige tijd bij het tweetal. Ze hebben twee zoons en zijn al heel lang samen. Dat ze nu pas zijn getrouwd is een bewuste keuze. Ze wilden zich namelijk eerst richten op de opvoeding van de kids. Nu dat allemaal goed gaat komt Dany samen met Jeroen op televisie. Ze doen namelijk samen mee aan Dance Dance Dance. En zo gaan we Dany dus steeds minder zien als de vrouw van Jeroen.

Vrouw van Jeroen is ook nog gewoon moeder

In aanloop naar het loodzware programma is er maanden lang getraind. In het introductiefilmpjes van Dance Dance Dance legt Dany uit dat het allemaal niet mee viel. “Moeder zijn is het allerleukste, dus ook ik sta gewoon broodjes te smeren. Nu met Dance Dance Dance erbij is het wel zwaar om alles draaiende te houden. We zijn al maanden hard aan het trainen. Gelukkig hebben we een fantastische oppas en zijn we in de avonden wel thuis om de kinderen aandacht te geven.”

Topper Jeroen kreeg paniekaanval voor Dance Dance Dance

De trainingen voor Dance Dance Dance vielen overigens niet mee. Zo heeft Jeroen van der Boom een paniekaanval gehad. Hij dankte zijn vrouw Dany voor de goede zorg. “Zij zorgt ervoor dat ik mij kan concentreren”, vertelde hij aan RTV Boulevard. “Het gebeurde midden op de dansvloer. Normaal ben ik heel zeker van mijn zaak en maak ik mij geen zorgen over mijn prestaties, maar nu sta ik op een podium dat ik eigenlijk niet ken. Zingen kan ik wel, maar dansen is van een andere wereld. Dat maakte mij onzeker.” Inmiddels zijn alle zorgen alweer voorbij. Jeroen van der Boom staat gewoon te zingen, heeft hij de Toppers in Concert achter de rug en was bij de Beste Zangers van Nederland voor SBS6 van de partij. En nu dus ook dansen met zijn Dany in Dance Dance Dance. In totaal doen er vijf koppels mee en ze hebben een half jaar getraind om überhaupt mee te kunnen doen. Het is dus te hopen voor Jeroen en zijn vrouw Dany van der Boom dat het allemaal niet voor niets is geweest.