Sterren op TV
Danny Vera

Auteur: Senna Reimink

Datum: 29 februari 2016

Laatst Geüpdatet: 29 februari 2016

Danny Vera van Voetbal Inside tot uitverkochte zalen

Danny Vera, ook wel bekend onder zijn echte naam Danny Polfliet, timmert als muzikant hard aan de weg. De in 1977 in Middelburg geboren zanger raakte in 1995 voor het eerst in aanraking met een gitaar en was sindsdien verkocht. Danny begon met het nadoen van bestaande nummers totdat hij in 1999 voor het eerst aan de slag ging in een band. Sindsdien valt er veel te vertellen over de carrière van deze muzikant.

Danny Vera en zijn band in Voetbal Inside

Vera deed mee aan meerdere talentenjachten en studeerde aan de Rockacademie in Tilburg. Niet veel later viel zijn talent ook op bij een grote platenlabel. Universal Music schoof de singer-songwriter namelijk een contract voor. Daarna verschenen meerdere albums van Danny Vera en ging hij samenwerkingen aan met onder andere Leona Philipp, Toto, Tren van Enckevort en Hans Dagelet.

Tegenwoordig reist Danny Vera stad en land af. Zo werd in augustus 2015 duidelijk dat de muzikant zou beginnen aan een nieuwe theatertour genaamd The New Black & White. Daarmee stond hij onder andere op het podium in Rotterdam, Doetinchem, Den Haag en Eindhoven. Een aantal optredens daarvan was volledig uitverkocht.

Danny Vera bij De Wereld Draait Door en RTL Late Night

Rockartiest Danny Vera blijkt goede banden te onderhouden met Johan Derksen. De analist was er hoogstpersoonlijk verantwoordelijk voor dat Danny en zijn band de vaste huisband werd van het voetbalpraatprogramma Voetbal Inside (vroeger Voetbal International). Ook was Vera tijdens het WK van 2010 met zijn band te horen bij VI Oranje. Saillaint detail is dat de zanger in 2013 getrouwd is met Escha Tanihatu, barvrouw van Voetbal Inside.

Danny Vera is tegenwoordig niet alleen meer te zien bij het voetbalpraatprogramma. Steeds vaker wordt hij uitgenodigd door andere programma’s om zijn kunsten te vertonen. Zo verschijnt Vera regelmatig in het programma De Wereld Draait Door en schuift hij ook regelmatig aan bij Humberto Tan’s RTL Late Night.

Wil jij helemaal niets meer missen van Danny Vera? Volg hem dan nu via Twitter, Instagram of Facebook.