Sterren op TV
Stephane Kox

Danny van Poppel is de vriend van de knappe Formule 1-verslaggeefster Stéphane Kox (+Foto’s)

Stéphane Kox werd bij het Nederlandse publiek pas echt bekend als gezicht van het Formule 1 programma van Viaplay. Kox is van oudsher een Nederlandse autocoureur die op 25 december 1993 werd geboren. Ze is de dochter van autocoureur Peter Kox en heeft een relatie met wielrenner Danny van Poppel.

Carrière

Kox groeide op in een wereld vol auto’s. Haar moeder deed aan karten en haar vader, Peter Kox, was een succesvolle coureur. Zo begon ze zelf ook met racen en is gek op auto’s. Naast haar vele trainingsuren is ze instructrice voor Lamborghini en is ze host bij televisieprogramma Autowereld van RTL. Kox is niet alleen bekend door haar racetalent, maar ook door haar schoonheid. Dit is ook terug te zien op haar Instagram account met bij 25 duizend volgers. Kox heeft niet alleen beauty maar ook brains: ze studeert ook nog, ze studeert rechten in het Limburgse Maastricht.

In 2019 stond ze op de drempel om te worden toegelaten tot de W-series, de tegenhanger van de Formule 1 bij de mannen. Ze belandde op de reservelijst, maar besloot die plek op te geven. Hoewel de buitenwacht haar soms wenst te beoordelen op haar uiterlijk, bewees ze in alles een topsporter te zijn. ,,Ik moet vechten tegen het imago van een rijdende krultang”, sprak ze daarover in het Eindhovens Dagblad. Haar rol bij Viaplay Formule 1 zal vermoedelijk dat gevecht wel weer doen oplaaien nu ze bekend is bij heel Nederland. Bij Viaplay volgt ze Jack Plooij op.

Privéleven

Stéphane Kox heeft een relatie met wielrenner Danny van Poppel, zoon van de bekende wielrenner Jean-Paul van Poppel. Ze wonen samen in Monaco en is haast de buurvrouw van Max Verstappen. Eerder woonde het koppel in België. Het is niet bekend hoe lang Stephane Kox en haar vriend al samen zijn en hoe ze elkaar ontmoet hebben. Feit is wel dat zij van dichtbij weet wat het inhoud om topsport te bedrijven en zo haar wielrennende partner kan steunen.