Sterren op TV
Danny Kalima The Voice of Holland TVOH

Auteur: Senna Reimink

Datum: 28 oktober 2016

Laatst Geüpdatet: 28 oktober 2016

Danny Kalima uit Afrika in The Voice of Holland

Danny Kalima is deelnemer aan The Voice of Holland. De R&B-zanger woont sinds kort in Nederland en wil gelijk gaan laten zien waartoe hij in staat is. Voordat Danny in Nederland kwam wonen, leefde hij in Afrika. Daarover schreef hij eerder een nummer die hij had ingestuurd voor Giels Talentenjacht. Kalima schopte het echter niet tot de laatste elf. Bij TVOH kan hij alsnog laten zien een talentenjacht waard te zijn.

Inhoudsopgave

Danny Kalima in TVOH

Danny Kalima is één van de deelnemers aan het zevende seizoen van The Voice of Holland. Alhoewel hij in Afrika al een aardige naam heeft opgebouwd als zanger, zal hij in Nederland bijna helemaal opnieuw moeten beginnen. Met een deelname aan TVOH kan de 27-jarige zich gelijk laten zien aan het Nederlandse publiek en dat lukte tijdens de Blind Auditions van de talentenjacht al aardig. Kalima bracht op zijn manier het nummer Happy van Pharrell Williams ten gehore en vertelde uiteraard ook even waarom hij meedoet aan het programma. “Omdat ik beroemd wil worden.”

Ali B en Guus Meeuwis wilden daar wel een handje mee helpen. Het duo draaide de stoel om voor de eigenaardige Afrikaanse zanger. Na een flinke strijd viel de keuze van Danny Kalima uiteindelijk op de Marokkaanse rapper, die zelf toevallig ook eens in Malawi is geweest, de plek waar Kalima vandaan komt. “Je verdient het om door te gaan”, vertelde Ali B.

Danny Kalima in de Battles

Danny Kalima zorgde in de tweede aflevering van de Battles voor de opening. Danny kreeg van Ali B te horen dat hij het op moest gaan nemen tegen Rudebeats, een zanger waar hij toch wel een beetje tegenop keek. “Hij is een muzikant. Hij speelt gitaar, hij kan beatboxen, hij zingt, hij kan alles”, vertelde Danny, die zich zichtbaar zorgen maakte om zijn tegenstander. Zoals we inmiddels van deze vrolijke stuiterbal weten, kan Kalima zich met ieder nummer redden en zo dus ook met Bailando van Enrique Iglesias. Niet voor niets kroonde Danny zich tot de winnaar van de battle. Hieronder kun je de battle nog een keer terugkijken. Danny bereikte de live-shows niet. Hij strandde in de knockouts toen hij het nummer Beggin’ had gezongen.

Danny Kalima en Afrika

Danny Kalima is tegenwoordig woonachtig in Apeldoorn, maar zijn roots liggen in Afrika. Daar heeft hij in de afgelopen 26 jaar al een aardige carrière opgebouwd. Zo won hij in 2014 de award voor beste R&B-zanger in Malawi en werd hij in 2015 genomineerd voor beste R&B-zanger voor de Afrika awards.

In een nog recenter verleden deed Danny Kalima mee aan Giels Talentenjacht met zijn zelfgeschreven nummer Dusty City. “Dusty City is één van mijn favoriete songs die ik heb geschreven, elke keer als ik dit nummer speel krijg reageert het publiek erg enthousiast”, vertelde hij er toentertijd bij. En ondanks dat Kalima goede reacties kreeg, behoorde hij uiteindelijk niet tot de laatste elf kandidaten van de talentenjacht van Giel Beelen. Dusty City is hieronder te beluisteren.

Danny Kalima is te volgen via Instagram, Facebook en Twitter.

Bekijk de andere deelnemers van Team Ali B uit The Voice of Holland 2016 Charlotte Masmeijer | Dwight Dissels | Vinchenzo Tahapary | Khadisha Reed | Roza Lozica | Rudebeats | Jennifer Cooke | Josephine Rojer | Chimobi | Leon Sherman | Sydney van der Meij | Emma van Helsdingen