Sterren op TV
Danilo Kuiters The Voice of Holland TVOH

Danilo Kuiters probeert het in The Voice of Holland

Danilo Kuiters probeert het in The Voice of Holland. Alhoewel de zanger van het Nederlandse lied al week in, week uit beladen wordt met optredens, koos hij er toch voor om de stap naar TVOH te zetten. Ongetwijfeld zal de negentienjarige Danilo een beroep doen op zijn ervaring om de stoelen van Sanne Hans, Guus Meeuwis, Waylon en Ali B omgedraaid te krijgen.

Inhoudsopgave

Danilo Kuiters in TVOH

Danilo Kuiters heeft zich ingeschreven voor de Blind Auditions van TVOH en kon vervolgens rekenen op een uitnodiging van de makers van het programma. “Ik kijk natuurlijk elk jaar wel”, vertelde Danilo over het programma. En dit jaar koos hij er dus voor om zelf ook mee te doen aan het programma. En dat terwijl hij zelf nog maar twee jaar serieus aan het zingen is en niet een al te fijne jeugd heeft gehad. Zijn vader heeft tenslotte de hele jeugd van Kuiters vast gezeten.

“Ik hoop dat ik door dit programma de erkenning krijg en Nederland mijn stem kan laten horen”, vertelde Danilo. De zanger zong tijdens de Blind Auditions het nummer ‘Werd de tijd maar teruggedraaid’ van Jeroen van der Boom. Alhoewel Martijn Krabbé het prachtig gezongen vond, draaide geen enkele stoel om voor Kuiters. “Ik vind het wel jammer, ja”, vertelde de zanger na afloop.

 

Danilo Kuiters in Bloed, Zweet en Tranen

Danilo Kuiters probeerde het in 2015 tenslotte ook al bij een andere talentenjacht. Toentertijd maakte hij de keuze om zich in te schrijven voor het programma Bloed, Zweet en Tranen waar hij het nummer Jij & Ik van Jan Smit zong. Daarmee wist hij Roxeanne Hazes en Xander de Buisonjé voor zich te winnen.

“Het is wel leuk”, vertelde Hazes. Na afloop sprak ook Dré Hazes over Danilo. “Danilo, jij hebt alles mee. De looks, de stem, je bent nog heel jong, dus je kunt heel grote stappen nog gaan maken. Ik heb bij jou ook echt wel het idee dat je die ook daadwerkelijk gaat maken.”

Danilo Kuiters vrijgezel

Voor de dames is er overigens goed nieuws, want Danilo Kuiters is nog vrijgezel. Dat gaf de jongeman aan in gesprek met Privé. “Ik ben inderdaad nog vrijgezel. Het klinkt misschien vreemd, want over aandacht heb ik niets te klagen”, zo klonken zijn woorden. Naast zingen behoort voetballen ook tot de hobby’s van de uit Amstelveen afkomstige Kuiters. Ook kun je hem regelmatig treffen in de sportschool.

Danilo Kuiters is te volgen via Instagram en Facebook.