Sterren op TV

Daniël Zegeling de man van Renske Leijten

Laatst geupdate 30th december, 2022 op 12:12 pm

Daniël Zegeling is de man van Renske Leijten, een Nederlandse politica namens de partij Socialistische Partij (SP). De twee zijn getrouwd en hebben samen twee zoontjes. In 2019 kreeg Renske nog een publieksprijs voor de ‘Politieke Publieke Prestatie van het Jaar’ voor het aan het licht brengen van de toeslagenaffaire.

Daniël Zegeling vriend van Renske Leijten

Daniël Zegeling is geboren en getogen in Haarlem. Hij heeft Bedrijfseconomie gestudeerd aan de HEAO Haarlem en werkt al sinds mei 2007 als Manager Planning & Control bij het poppodium Patronaat Haarlem.

Renske heeft lange tijd gedacht dat ze niet zou trouwen en geen kinderen zou krijgen vanwege haar werk, maar aan de zijde van Daniël Zegeling bewees ze betreft beide aannames dus het tegendeel. In 2012 gaven vriend en vriendin het ja-woord aan elkaar, waarna Daniël dus de man van Renske Leijten werd.

Daniël Zegeling en Renske Leijten zijn getrouwd

Op de website van de SP vertelt Renske over zichzelf: “Als scholier en student heb ik allerhande baantjes gehad. Maar voordat ik als docent Nederlands aan de slag ging, begon ik in 2005 als fractiemedewerker in Den Haag. Als voorzitter van de jongerenorganisatie ROOD werd ik in 2006 gekozen in de Tweede Kamer.”

Maar bovenal is Renske dus moeder van twee zoontjes, en de vrouw van Daniël. “In de schaars overgebleven tijd loop ik hard en probeer ik mijn steentje bij te dragen aan een mooi Haarlems festival.”

Renske Leijten politica SP

Renske Leijten debuteerde in 2006 in de Tweede Kamer namens de SP. In 2019 kreeg ze nog een publieksprijs voor de ‘Politieke Publieke Prestatie van het Jaar’ samen met Pieter Omtzigt (CDA) voor het aankaarten  van de toeslagenaffaire, die in januari 2021 het gehele kabinet ten val bracht. Met Renske Leijten heeft haar man Daniël Zegeling dus een scherpe, ambitieuze maar vooral lieve en toegewijde vrouw aan zijn zijde.

Geplaatst door Daniel Zegeling op Zaterdag 26 december 2020

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Renske Leijten (@renskeleijten)